VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Bewindvoerders Van der Moolen trekken stekker uit effectenhuis

De bewindvoerders van Van der Moolen hebben bij de rechtbank Amsterdam het faillissement aangevraagd van het noodlijdende effectenhuis. Het bestuur en de bewindvoerders hebben dit woensdagavond laat bekendgemaakt.

Waarschijnlijk wordt deze ochtend het faillissementsverzoek gehonoreerd. Het zal niet door het bestuur worden bestreden.

Het effectenhuis moest vorige maand al uitstel van betaling aanvragen, nadat het niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kon voldoen. Aanhoudend tegenvallende handelsresultaten en opgelopen kosten, onder meer door een recente verhuizing, waren de belangrijkste oorzaken voor de verzwakte financiële positie.
 
Een faillissement is onvermijdelijk nu de lopende rekeningen en salarissen van het personeel over september niet meer kunnen worden betaald, aldus de bekendmaking.

Ook is het de bewindvoerders de laatste weken duidelijk geworden dat er geen mogelijkheden zijn het handelshuis nog te verkopen of een doorstart in afgeslankte vorm te maken. ,,De consequentie van het faillissement is dat Van der Moolen zal worden geliquideerd.''

Overname
Eerder op woensdag werd bekend dat een aantal medewerkers van Van der Moolen nog een onderdeel van het handelshuis hebben overgenomen. Het betreft Van der Moolen Financial Services, ook wel Aespen genoemd, dat bemiddelt in aandelen- en derivatentransacties voor de professionele markt. De veertien medewerkers bij de tak nemen de activiteit voor een onbekend bedrag over.Over de verkoop van Aespen is overleg gevoerd met de bewindvoerders, aldus Van der Moolen.

Het bedrijf heeft een buitengewone aandeelhoudersvergadering op 9 oktober aangekondigdGerelateerde artikelen