VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

AFM om opheldering gevraagd over einde gesprekken Draka

Donderdagavond na beurs maakte kabelfabrikant Draka bekend dat de overnamegesprekken met de Italiaanse branchegenoot Prysmian waren beëindigd. In de Italiaanse media circuleerden dergelijke verhalen al eerder. De VEB heeft de AFM om opheldering gevraagd.

Donderdag bleef lange tijd onduidelijk hoe het er nu precies voor stond met de fusiegesprekken tussen Draka en Prysmian. In de Italiaanse media verschenen berichten dat de gesprekken waren afgebroken. Draka meldde in de media dat de onderhandelingen gewoon doorgingen. Prysmian zei nabeurs dat dit niet het geval was. Donderdagavond kwam het verlossende woord van Draka: de gesprekken zijn beëindigd.

Grote obstakels
Er werd al enige tijd gespeculeerd dat de deal niet rond zou komen. Prysmian-bestuursvoorzitter Valerio Battista had op 3 augustus laten weten dat er grote obstakels waren ontstaan die het afronden van de transactie in de weg stonden.

Zo zou de fusie onder meer stuiten op onoverbrugbare bezwaren van de Europese mededingingsautoriteiten. Prysmian liet in een persverklaring weten dat het 'blijft kijken naar andere mogelijkheden' voor consolidatie.

Aandelenruil
Op 29 juni werd bekend dat de partijen een nastreefden. Op dat moment was de marktwaarde van Draka 365 miljoen euro, terwijl Prysmian zo'n 1,8 miljard euro waard was op de beurs.

Bronnen meldden destijds dat de combinatie van de twee bedrijven meer dan 100 miljoen euro aan synergievoordelen zou kunnen opleveren.

Aandeel onder druk
Het aandeel Draka stond donderdag flink onder druk in reactie op de berichtgeving over het mislukken van de fusie. Het fonds, onderdeel van de Midkap-index, sloot 5,6 procent lager op 12,75 euro en was daarmee het slechtst presterende fonds van de index. In Rome sloot het aandeel Prysmian op een verlies van 1,7 procent. Ook vrijdagochtend kreeg het aandeel Draka klop. Het verloor vlak na opening 4 procent.
Gerelateerde artikelen