VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Openbaar Ministerie onderzoekt handel met voorkennis bij TomTom

Het Openbaar Ministerie (OM) is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar handel met voorkennis bij TomTom. Dinsdag heeft een opsporingsteam een inval gedaan bij de producent van navigatiekastjes.

Dat de Volkskrant donderdag.

Een woordvoerder van het functioneel parket, dat het onderzoek leidt, bevestigt in de krant dat bij TomTom een inval is gedaan door leden van het OM, de Autoriteit Financiële Markten (AFM), FIOD-ECD en de Financial Intelligence Unit (FIU).

De is met name alert op ongebruikelijke transacties die mogelijk verband houden met witwassen en terrorismefinanciering.

Eén persoon
Of hiervan sprake is bij TomTom is niet duidelijk. Het onderzoek zou zich in belangrijke mate concentreren op een specifieke werknemer van TomTom. Volgens de bronnen van de Volkskrant gaat het om een financieel directeur, Marco H. Hij werkt sinds november 2003 bij het bedrijf.
 
Een woordvoerder van TomTom zegt dat de organisatie ‘geen enkele reden heeft om aan te nemen dat de medewerker beschikt over voorkennis dan wel dat er gehandeld is in strijd met de interne gedragsregels.' Ook benadrukt de woordvoerder dat 'het geen inval is geweest', maar dat de FIOD-ECD 'is langsgekomen om informatie in te winnen'.

Op de beurs leek TomTom aanvankelijk niet geraakt door het nieuws over de handel met voorkennis. Het aandeel steeg 's morgens met 1 procent. Eind van de ochtend is de winst omgezet in een verlies van 1 procent.Gerelateerde artikelen