VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

12 oktober 2009

Philips zet goede cijferreeks voort, ondanks teruglopende verkopen

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

De forse kostenbesparingen, die Philips in het tweede kwartaal al verrassende zwarte cijfers brachten, hebben het elektronicaconcern in het derde kwartaal zelfs een ruime verdrievoudiging van de winst opgeleverd. Maar in zowel de consumententak, als de licht- en gezondheidsdivisie, daalden intussen de verkopen.

De omzet viel wel minder scherp terug dan verwacht; met ruim een tiende tot 5,62 miljard euro in vergelijking met vorig jaar. Het vorige kwartaal was de daling bijna een vijfde.

De winst kwam uit op 176 miljoen euro tegen 57 miljoen euro een jaar eerder. Analisten rekenden op een verlies van 36 miljoen euro.


Nog geen 'herstel'
Het elektronicaconcern, dat vanwege de economische neergang fors aan het snijden is in de kosten, liet maandag weten verdere verbetering te zien in de meeste onderdelen van het bedrijf, maar vindt het te vroeg om te spreken van herstel.

Philips blijft last houden van de wereldwijde recessie. De verkopen daalden vooral in de consumententak en de lichtdivisie, die samen goed zijn voor ruim twee derde van de omzet.

VS
Ook in de gezondheidstak, die bij bedrijven vaak wordt gezien als recessiebestendig, was sprake van een daling, met name te wijten aan de lagere verkopen in de Verenigde Staten.

Daar zijn nog steeds financieringsproblemen voor onder meer ziekenhuizen, waar Philips zijn dure apparatuur aan levert. Bovendien heerst nog steeds onzekerheid vanwege een mogelijke hervorming van de gezondheidszorg in het land.

Reorganisatie
Het elektronicaconcern kondigde eerder aan dit jaar zesduizend banen te schrappen om de kosten terug te dringen. Het bedrijf verwacht daarmee meer dan 500 miljoen euro te besparen. Volgend jaar rekent Philips op een jaarlijkse kostenbesparing van 600 miljoen euro.


Gerelateerde artikelen

Philips heeft handen vol aan margeverbetering
Goede jaarstart Philips, maar top tempert verwachtingen
Grote verschillen tussen Philips Lighting en Osram
Voor aandeelhouders zou het mooi zijn als Philips dezelfde waardering krijgt als zijn aankopen
Voor aandeelhouders zou het mooi zijn als Philips dezelfde waardering krijgt als zijn aankopen
24-07-2017

Philips is volgens topman Frans van Houten een aantrekkelijker en overzicht…

Lees verder

philips overname

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}