VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

30 oktober 2009

Unibail Rodamco krabbelt weer wat op dankzij hogere huurinkomsten

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Unibail Rodamco noemde zichzelf eerder dit jaar 'veerkrachtig'. Na de onverwacht tegenvallende resultaten in de eerste helft van dit jaar, krabbelt het bedrijf in het derde kwartaal inderdaad weer wat op. 

Dat blijkt vrijdagavond uit een tussentijds handelsbericht van het Frans-Nederlanse vastgoedfonds, dat naar eigen zeggen de grootste beursgenoteerde vastgoedgroep van Europa is.

Stijgende huurinkomsten
Waar in de eerste helft van 2009 door sterke afwaarderingen op het vastgoed een onverwacht verlies werd geleden, wordt in het derde kwartaal geprofiteerd van stijgende huurinkomsten.

De huurinkomsten uit winkelcentra stegen van 730 miljoen euro vorig jaar naar 788,4 miljoen euro dit jaar. De totale omzet nam met 4,4 procent toe tot 1,2 miljard euro. 

Retail
In 2008 ging het Unibail nog voor de wind, ondanks de recessie. Dat had het vastgoedfonds met name te danken aan de sterke positie in retail. Het is vooral de kantoormarkt die te lijden heeft onder de economische malaise.

Ook in 2009 leek het fonds aanvankelijk niet in de problemen te komen. De strategische switch van retailbedrijven in winkelcentra naar grote koopcentra leverde het vastgoedfonds veel profijt op.

Zelfde weg
Na de slechte resultaten uit de eerste helft van dit jaar, stelde bestuursvoorzitter Guillaume Poitrinal dat het fonds ondanks de forse afschrijvingen op dezelfde weg doorgaat.

Zo wil Unibail onder meer profiteren van partijen die in de problemen komen. Omdat het bedrijf conservatief gefinancierd is, heeft het geld genoeg om gebruik te maken van de kansen die zich voordoen.

Eind september had het fonds in elk geval de beschikking over 3 miljard euro aan niet gebruikte kredietlijnen. En dat biedt perspectieven.

Lees ook


Gerelateerde artikelen

Wereldhave ziet brood in vastgoed dat de concurrentie liever kwijt is
De stand van beursgenoteerd vastgoed begin 2015
Unibail-Rodamco blijft het beter doen dan concurrenten
24-10-2014

Uit het verslag over het derde kwartaal blijkt dat 's werelds grootste win…

Lees verder

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}