VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

HES naar winst dankzij blijvende vraag naar opslag en snijden in kosten

Een onverminderd sterke vraag naar opslag en forse kostenreducties brengen HES Beheer over de eerste negen maanden van 2009 een licht stijgende winst. De omzet daalde, maar HES verwacht dat de aanvoer in het vierde kwartaal enigszins aantrekt.

Het Rotterdamse op- en overslagbedrijf gaf bij de presentatie van de al aan dat het de economische crisis goed doorstaat.

Aanvoer bulkgoederen geraakt
De Nederlandse zeehavens zijn belangrijke draaipunten voor de doorvoer van grondstoffen. De aanvoer van droge bulkgoederen via deze havens werd aanzienlijk geraakt door de crisis.

HES Beheer zag als gevolg hiervan de aanvoer van bulkgoederen in de afgelopen negen maanden met ruim 35 procent afnemen ten opzichte van vorig jaar.

Het Rotterdamse bedrijf verwacht desondanks dat het nettoresultaat exclusief eenmalige posten dit jaar hoger zal uitvallen dan in 2008.

Vraag naar opslagcapaciteit blijft sterk
Dat heeft onder meer te maken met een aanhoudend sterke vraag naar opslagcapaciteit en forse kostenbesparingen.
Over de eerste negen maanden van dit jaar kwam de genormaliseerde winst, waarbij bijzondere posten worden weggelaten, uit op 11,9 miljoen euro tegen 11,4 miljoen een jaar eerder. De omzet daalde met 16 procent tot 49,1 miljoen euro.

HES verwacht dat de aanvoer in het vierde kwartaal 'enigszins' aantrekt, vanwege toenemende industriële activiteiten in het achterland.

Lees ook


Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net


Gerelateerde artikelen