VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Corio ligt goed op koers om eigen winstverwachting te halen

Na vier kwartalen fors afboeken lijkt de bodem van de waarde van het vastgoed zo ongeveer bereikt. De beursgenoteerde winkelbelegger Corio is goed koers om de eigen voorspelling van begin dit jaar te halen. Een hoger resultaat dan vorig jaar.

AEX-fonds Corio was begin dit jaar één van de weinige partijen die een concrete verwachting voor dit jaar wilde afgeven. Het bedrijf rekende erop eenzelfde hoeveelheid aan huurgerelateerde opbrengsten (direct resultaat) als verleden jaar binnen te halen.

Na het derde kwartaal ligt Corio goed op koers. In de eerste drie kwartalen haalde het bedrijf het bedrijf een direct resultaat dat met ruim 162 miljoen 4 procent hoger is dan vorig jaar in negen maanden.

De genoteerde plus is de eerste voor Corio na vier kwartalen achtereen met een nettoverlies. Het onderstreept de verbetering in de commerciële vastgoedsector, die hard te lijden heeft gehad van de kredietcrisis. Vooral de golf van afwaarderingen lijkt achter de rug.

Afboekingen
Op Corio's portefeuille van euro 5,9 mrd - met beleggingen in Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje en Turkije - werd in het derde kwartaal nog maar voor euro 15,8 mln afgeboekt. Over de eerste helft van het jaar boekte Corio nog voor euro 314 mln af op zijn portefeuille.

Tegenover de lichte afwaardering stonden hogere huurinkomsten voor Corio. Deze inkomsten stegen dankzij de bijdragen van een overgenomen winkelcentra en het verlengen van enkele huurcontracten tegen hogere tarieven.

Lage rente
Corio profiteerde ook van de huidige lage rentestand, waardoor de financieringslasten over leningen lager uitkwamen. Komt bij dat de totale schuld van Corio afnam, omdat het fonds enkele kantoren in Nederland afstootte.Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net


Gerelateerde artikelen