VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Kleisterlee: nettowinst voor Philips in 2009

Waar de omzet dit jaar daalt ten opzichte van 2008, verwacht elektronicaconcern Philips voor heel 2009 een nettowinst te behalen. Dat zegt bestuursvoozitter Gerard Kleisterlee.

De topman deed zijn uitspraken dit weekend tegenover de Belgische krant , en bevestigt daarmee de verwachting die analisten al hadden.

Halverwege december maakte Philips bekend dat het met de divisie voor consumentenproducten in het vierde kwartaal een omzet verwacht te halen van 2,8 miljard euro, een daling van ongeveer 8 procent ten opzichte van een jaar geleden.

De omzet van de divisie 'consumer lifestyle' van kwartaal op kwartaal zal echter verbeteren. De divisie is beter bestand tegen de recessie dan andere divisies, aldus Kleisterlee.

Grootste divisie
Bovendien groeide de omzet behoorlijk door de overname van de Italiaanse producent van espressomachines Saeco.
Hierdoor blijft het onderdeel volgens Kleisterlee de grootste divisie van Philips. Eerder dit jaar voorspelde Philips nog dat de 'healthcare'-tak de grootste zou worden.

Het vierde kwartaal is met de feestdagen een belangrijk kwartaal voor de consumententak. De televisie-activiteiten zullen volgens Philips in 2010 winstgevend zijn. Hiervoor gaat het bedrijf samenwerking met bedrijven als LG Display, Sharp en TPV verder optimaliseren.

De verwachting dat de tv-tak winstgevend zal worden, is in lijn met zijn verwachting, maar volgens analisten toch positief.
 Gerelateerde artikelen