VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Aalberts Industries profiteert van opleving bij 'belangrijke klant' ASML

De opleving in de vroegcyclische chipsector brengt niet alleen chipmachinefabrikant ASML in hogere sferen. Bij bestuursvoorzitter Jan Aalberts van industrieel toeleverancier Aalberts Industries kan er ook een glimlachje vanaf.

Hoewel de topman niet wil zeggen hoe groot het percentage is van de omzet die Aalberts haalt uit de semiconductor-sector, geeft hij aan een ‘belangrijke' leverancier te zijn van de chipmachinefabrikant.

De positieve orderontwikkeling die ASML woensdag naar buiten bracht ‘helpt zeker bij de verbetering van de omzet en het resultaat van Aalberts Industries (AI)', zegt de bestuursvoorzitter tegen persbureau Dow Jones, in een reactie op de vierdekwartaalresultaten van ASML.

ASML presenteerde sterker dan verwachte cijfers en sprak zich optimistisch uit over de eerste helft van 2010.

Aalberts moet uit een diep dal komen. AI kreeg na een zwaar jaar, waarover het beroerde cijfers presenteerde, ook nog een flinke knauw in de eerste helft van 2009.

Het bedrijf levert aan afzetmarkten als vliegtuigbouw, de automobielindustrie, woningbouw en de halfgeleidersector. Geen grote verrassing dus dat winst en omzet in crisistijd scherp dalen.

In november werd duidelijk dat de industrieel toeleverancier in het derde kwartaal al een licht opwaartse trend  en een toename van de orderpositie signaleerde.

Derde kwartaal 2009:
Gerelateerde artikelen