VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Opnieuw recordjaar in crisistijd voor HES

De crisis lijkt zo op het eerste gezicht aan HES Beheer voorbij te gaan. Het overslag- en opslagbedrijf verhoogt voor de tweede keer in korte tijd de winstverwachting voor 2009 en presteert het daarmee om ondanks de crisis opnieuw een recordjaar neer te zetten.

Een goede gang van zaken in december ligt aan de tweede verhoging van de winstverwachting ten grondslag, meldt HES woensdag in een .

HES verwacht dat het operationeel resultaat in 2009 uitkomt op 16,7 miljoen euro, een stijging van bijna een kwart ten opzichte van recordjaar 2008. Medio december was de prognose nog dat de nettowinst exclusief baten en lasten met tenminste 10 procent zou stijgen ten opzichte van de 13,5 miljoen euro in 2008.

In 2007, ook al een recordjaar, was dit nog 12,1 miljoen euro.

Een opvallende tendens bij een bedrijf dat de crisis toch niet geheel aan zich voorbij ziet gaan.

Door de economische crisis nam de aanvoer van bulkgoederen in de eerste negen maanden van 2009 met ruim 35 procent af ten opzichte van het jaar ervoor, meldde HES eerder in het jaar.

Maar de aanvoer van bulkgoederen vertoonde in het vierde kwartaal al weer een herstel. Met dank aan toenemende industriële activiteiten in het achterland, aldus HES. De vraag naar opslag blijft volgens de firma vooralsnog sterk.

Forse kostenbesparingen hebben de rest van het werk gedaan.

HES maakt de definitieve cijfers over 2009 bekend op 17 maart, na het slot van de beurshandel op het Damrak.Gerelateerde artikelen