VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

22 februari 2010

BinckBank schakelt een tandje bij in groeiambities

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Na "een bijzonder goed" 2009 wil BinckBank nog harder groeien dan eerder aangegeven. Meer rekeninghouders moet de resultaten verder stuwen.

Laat eerst de cijfers maar spreken: Over heel 2009 heeft BinckBank de nettowinst met 42 procent zien stijgen. De jaaromzet steeg met 25% tot euro 186,2 mln, terwijl het totale aantal beleggingsrekeningen met 37% steeg naar 373.574.

De internetbank heeft in het vierde kwartaal 40 procent meer winst geboekt dan in dezelfde kwartaal 2008 en meer ook dan in het derde kwartaal van 2009 - toen een recordkwartaal.

De winststijging is vooral te danken aan gestegen rente-inkomsten. Binck heeft meer geld onder beheer. Het geld dat beleggers op hun rekening-courant aanhouden leent Binck uit en dat levert extra inkomsten op.

Bovendien bleken de inkomsten over verleende kredieten fors gestegen in het vierde kwartaal. Net als ‘traditionele' banken blijkt beleggersbank blijkt zijn (forse) opbrengsten steeds meer te moeten halen uit rente- en kredietinkomsten en minder uit provisie.


Groei is het devies

Wat Binck onderscheidt van de andere financials zijn de onstuimige groeiambities. De goede resultaten hebben BinckBank nog hongeriger gemaakt naar meer. De bank voerde de eigen doelstelling van het aantal klanten fors op. Doorgroeien in Nederland en Frankrijk en het marktleiderschap in België zijn de doelen; forse mediacampagnes met de nadruk op het eigen prijsvechterimago de wapens.

Om die groei te financieren heeft Binck onder meer zijn . Het bedrijf was geliefd bij beleggers door stelselmatig eigen aandelen uit de markt te vissen. Het heeft mede geleid tot de forse stijging van de aandelenkoers (125 procent in één jaar). Die koersexplosie maakt verdere aandeleninkoop duur en Binck denkt het geld wel beter te kunnen gebruiken.

Het sturen op forse aanwas van klanten is één van de manieren om de dalende opbrengst per transactie te compenseren. Beleggers blijken minder te handelen. Maar Binck heeft bewezen ook excellent te kunnen verdienen op geld dat niet belegd wordt.

 BinckBank voor aandeelhouders
Binck wil 31 eurocent slotdividend uitkeren. (totaal dividend 2009: €0,52)
Presentatie jaarverslag BinckBank: 6 april
Aandeelhoudersvergadering: 26 april  


Gerelateerde artikelen

Beleggers kritisch over nieuwe tarieven Binck
Binck: minder krimp, maar in de lage rente-omgeving is dat geen topprestatie
Binck: minder krimp, maar in de lage rente-omgeving is dat geen topprestatie
05-02-2018

Bij BinckBank was 2017 een jaar waarin het krimptempo sterk terugliep. Tege…

Lees verder

BinckBank DeGiro bankensector
Flow Traders en BinckBank: gedaald door onzeker dividend
Binck stapt in robo-advies

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}