VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Uitzender USG People herstelt trager dan branchegenoten

Slechter wordt het niet, stelde uitzender USG People na afloop van het derde kwartaal. Maar veel beter ook nog niet, blijkt nu de vierdekwartaal- en jaarcijfers zijn gepresenteerd.

De positieve geluiden en het optimisme dat branchegenoot Randstad recent liet horen, en vandaag ook 's werelds grootste, het Zwitserse Adecco, gaan voor USG voorlopig nog niet op.

De uitzender, bekend van bureaus als Start en Unique, is relatief laatcyclisch. "We hebben zeer weinig zicht op de toekomst", zegt financieel directeur Rob Zandbergen bovendien.

Nederland
In Nederland, waar USG bijna de helft van de omzet vandaan haalt, is nog geen scherp herstel zichtbaar. Volgens branchevereniging ABU wijzen de meest recente cijfers niet op snelle verbetering.

In Nederland komt de vraag naar uitzendkrachten voor een groot deel uit de dienstensector, waar de arbeidsmarkt later aantrekt.

Klassieke patronen
Wel zijn klassieke herstelpatronen zichtbaar, wat betekent dat de vraag vanuit de industriële sector aantrekt. Maar daar profiteert USG nauwelijks van, aangezien het vooral zaken doet met kleine en middelgrote bedrijven.

Ook in de Amerikaanse markt, een vroege indicator voor de Europese markt, is de eerste groei voorzichtig al weer zichtbaar. Het Amerikaanse Manpower gaf vorige maand aan dat het herstel zal aanhouden.

De verwachting is dat de markt in de VS in zijn geheel in het tweede kwartaal van 2010 weer zal groeien. Randstad profiteert daar al van, USG nog niet.

Trager herstel
Doordat de uitzender veel zaken doet in sectoren waar de economische crisis later zichtbaar was, komt het herstel dus ook trager op gang.

In 2009 vertaalde zich dat in een nettoverlies van 31 miljoen euro en een omzet die daalde met 25 procent tot 3 miljard euro.

Q3:Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net


Gerelateerde artikelen