VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

NPM Capital wil Punch Graphix overnemen en van beurs halen

Investeerder NPM Capital wil Punch Graphix overnemen en biedt 4,65 euro per aandeel (plus circa 0,17 euro voor het Accentis-belang). De bedoeling van de groep is om alle aandelen te verwerven, en het bedrijf van de beurs te halen.

Producent van digitale kleurendrukpersen Punch Graphix is voor ruim 66 procent in handen van de industriële holding Punch International.

NPM Capital heeft Punch International alvast benaderd. De totale biedprijs voor het belang van Punch International belang bedraagt 88,6 miljoen euro in cash. Daarnaast bezit Punch Graphix 8,4 procent eigen aandelen. Het restant van 25,23 procent is vrij verhandelbaar via de beurs.

'Gezien de prijs en de partij die het bod doet, beschouw ik dit niet als een vijandig bod', zegt Punch International-topman tegen de Belgische krant .

Familie Fentener van Vlissingen
Investeringsmaatschappij NPM Capital is een 100-procent dochtervennootschap van SHV Holdings, het conglomeraat bedrijven van de familie Fentener van Vlissingen. Die heeft aanzienlijke belangen in de energiesector, distributie en industriële diensten.

De investeerder kan het bod van 4,65 euro per aandeel nog verhogen met circa 0,17 euro, door uitkering van de participatie van Punch Graphix in vastgoedmaatschappij Accentis.

Twee stappen
Het gaat volgens het Belgische dagblad om een overname in twee stappen.

In een eerste fase neemt NPM Capital het aandelenpakket van Punch International over. Het gaat om de ruim 66 procent van alle aandelen Punch Graphix. Daarna wordt een bod gedaan op de aandelen die over de andere aandeelhouders verspreid zijn.

Het bod is onder meer afhankelijk van het boekenonderzoek ('due diligence'). NPM Capital stelt als voorwaarde voor een overname dat Punch International en Punch Graphix alle banden verbreken voorafgaand aan de overdracht van het controlebelang.

Aandeel omhoog
De handel in de aandelen van de beide Punches werd dinsdagmiddag om kwart voor twee opgeschort, in afwachting van een persbericht.

Het aandeel van Punch Graphix is al drie dagen op rij hard aan het stijgen: met een plus van 15 procent. Op het moment dat de schorsing dinsdag bekend werd gemaakt, stond het aandeel 6 procent hoger op 3,00 euro.

Op 1 januari dit jaar noteerde het aandeel slechts 1,44 euro. Geruchten over een op hande zijnde overname stuwen de koers al een tijdje.

In een breder perspectief geplaatst, zal de lange termijn belegger zich nog eens achter de oren krabben. De beurskoers schommelde zo'n tien jaar geleden tussen de 60 en 100 euro.

Ontmanteling Punch International dichterbij
Met het overnamebod lijkt een ontmanteling van Punch International snel dichterbij te komen. Los van de overname van Punch Graphix is recent ook een bod uitgebracht op het belang in Punch Telematix, maker van boordcomputers voor transportbedrijven.

Het Belgische Trancis, dat eveneens software maakt voor transportbedrijven kwam met een niet-bindend voorstel voor een overname, maar dat werd .


Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net


Gerelateerde artikelen