VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

10 mei 2010

NPM neemt Punch Graphix toch niet over

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

NPM, investeringsmaatschappij van de familie Fentener van Vlissingen, haalt toch drukpersproducent Punch Graphix niet van de beurs. Het aandeel Punch Graphix klapt in mekaar.

Volgens Punch International, het bedrijf dat tweederde van de aandelen Punch Graphix in handen heeft, liet weten dat "door omstandigheden aan bepaalde opschortende voorwaarden niet voldaan is."

Over welke "omstandigheden" het gaat Punch international niet. De overname was onder meer afhankelijk van een positieve uitkomst van het boekenonderzoek bij Punch Graphix, zo gaf NPM Capital eerder aan.

Nu blijft Punch Graphix in handen van Punch International. 'Punch Graphix is ons kroonjuweel', zegt Wim Deblauwe, CEO van Punch International en voormalig topman van Punch Graphix , in een persbericht.

De koers van het aandeel halveerde in reactie op het nieuws. Het aandeel Punch Graphix opende maandag 53,6% lager op euro 2,05 en op.

In kannen en kruiken
Punch International ging eind maart van dit jaar akkoord met het overnamevoorstel van NPM Capital. "Wij zijn van mening dat zowel de voorwaarden van het bod als de voorgestelde prijs aantrekkelijk zijn voor onze aandeelhouders", zo stelde chief executive officer Wim Deblauwe destijds.

NPM Capital bracht een bod uit op het belang van 66,4% van Punch International in Punch Graphix voor euro 4,65 per aandeel. In totaal zou NPM voor de ruim 19 miljoen aandelen van Punch International in Punch Graphix euro 88,6 miljoen betalen. De biedprijs waardeerde Punch Graphix op ruim euro 133 miljoen.

NPM hoopte de overname van het belang voor het einde van de zomer af te ronden. Daarna zou het bedrijf de procedure in gang zetten voor een openbaar bod op de overige aandelen van Punch Graphix.

Daarbij zou eenzelfde prijs worden geboden als nu aan Punch International is geboden, waarna het de bedoeling was dat Punch Graphix van de beurs zou worden gehaald.


Gerelateerde artikelen

Ceo Punch Graphix stapt op en volgt knokkende bestuurder op
17-03-2012

Wim DeBlauwe van Punch Graphix is al de veertiende ceo die dit jaar we…

Lees verder

NPM Capital wil Punch Graphix overnemen en van beurs halen
23-03-2010

Investeerder NPM Capital wil Punch Graphix overnemen en biedt 4,65 euro per…

Lees verder

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}