VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Topman USG in recordtijd de laan uit

Het waren vier fantastische maanden voor USG-topman Herman van Campenhout. Maar nu is het feest voorbij. Zijn financiële rechterhand Rob Zandbergen volgt hem op.

Vier topmannen binnen een jaar voor uitzender USG. Bij de ex-werkgever van de nu weggestuurde Herman van Campenhout, Reed Elsevier, . Maar wat USG klaar speelt moet een unicum zijn in de Nederlandse beursgeschiedenis.

Amper een jaar geleden, op 9 juli 2009, werd topman Ron Icke met een vertrekbonus van 1,35 miljoen euro onder de arm. "Uitgewerkte chemie" was volgens cfo en tijdelijk opvolger Rob Zandbergen de oorzaak. Vooral de relatie met oprichter, grootaandeelhouder en USG-commissaris Alex Mulder leek bekoeld. Intussen beleefde de uitzendorganisatie een slecht jaar.

Zandbergen kon zich in maart weer fulltime gaan bezig houden met de financiële zaken bij USG. Een buitenstaander werd aangezocht om de uitzender weer op de rails te zetten. Het werd de Belg , die overkwam van mediaconcern Reed Elsevier om de toppositie te bekleden.

Slecht nieuws
Bij zijn eerste publieke optreden als topman van USG moest Van Campenhout eind april beleggers melden. Voorganger ad-interim Zandbergen had in oktober 2009 nog gemeld dat het niet veel slechter zou worden in de uitzendbranche: het dieptepunt was bereikt, ook voor USG.

Niet veel slechter maar ook niet veel beter, zo bleek uit de eerstekwartaalcijfers. Er werd een verlies geleden van 5 miljoen euro. De omzet daalde met 9 procent tot 684 miljoen euro.

USG People Nederland, dat goed is voor ongeveer de helft van de totale omzet van het concern, haalde in Q1 27 procent minder omzet dan een jaar eerder. Door het relatief grote aandeel van de dienstensector in de Nederlandse uitzendmarkt loopt het herstel achter op landen als Frankrijk en België, waar de industrie een grotere rol speelt.
Gerelateerde artikelen