VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Opkomende landen zijn ongekende groeimotor voor Philips

Philips groeit onstuimig hard in opkomende landen. In dit tempo zal het concern binnen drie jaar al meer dan de helft van de omzet uit deze groeimarkten halen. Het is te hopen dat Philips' aanstaande topman Frans van Houten geen last van vliegangst heeft.

Opnieuw weet Philips de markt tevreden te stellen bij publicatie van de kwartaalcijfers. Het concern liet de omzet met 18 procent stijgen ten opzichte van vorig jaar. 

Ook het bedrijfsresultaat toont een forse sprong ten opzichte van het recessiekwartaal in 2009 toen Philips ternauwernood zwarte cijfers wist te halen.

Het concern lijkt de groeistrubbelingen van de laatste jaren van zich af te hebben geworpen. En dat is vooral te danken aan onstuimige groei in opkomende markten. Philips is in een jaar tijd fors opgeschoven richting BRIC-landen.

Vorig jaar haalde Philips nog 29 procent van zijn omzet uit deze regio's in Zuid-Amerika, Rusland en Zuid-Oost-Azië. Nu zijn deze markten goed voor 34 procent van de omzet. Als deze trend doorzet haalt Philips binnen drie jaar de helft van zijn omzet uit deze gebieden.Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net


Gerelateerde artikelen