VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

26 juli 2010

Griekse crisis helpt BinckBank aan meer omzet en winst

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Online broker BinckBank begint de prijzenslag om beleggers te voelen in zijn inkomsten. Het klantenbestand groeit minder hard dan vorig jaar. Een hectisch beursseizoen met veel transactie hielp Binck aan een flink hogere winst.

Volume draaien, daar gaat het om bij BinckBank. Hoe meer orders beleggers inleggen, des te meer provisie vangt de online broker.

Na een rustig eerste kwartaal op de financiële markten zorgde de landencrisis in het tweede kwartaal voor nerveuze beleggers, veel handel (meer dan in het eerste kwartaal, minder dan in dezelfde periode in 2009) en dus meer inkomsten voor Binck.

Dit resulteert in een halfjaarswinst van euro 13,1 mln, 17% hoger dan in het eerste kwartaal en 43% hoger dan de euro 9,16 mln in het tweede kwartaal van 2009.

De totale inkomsten uit operationele activiteiten, of omzet, stegen in het tweede kwartaal naar euro 49,3 mln, van euro 46,0 mln in het eerste kwartaal en euro 41,5 mln in het tweede kwartaal van 2009.

BinckBank heeft de doelstelling om de grootste online beleggersbank van Europa te worden. Daarvoor zijn nieuwe klanten nodig, veel nieuwe klanten. En juist de groei van het aantal rekeningen vlakt af.

In Nederland groeide het aantal rekeningen met 3 procent in een kwartaal, tegenover 4 procent in de voorgaande kwartalen. In België en Frankrijk, waar BinckBank veel kleinere groepen klanten bedient, is de groei ook aan het afkalven.

Prijsvechten
In Nederland heeft de relatieve stagnatie ongetwijfeld te maken met de aanwezigheid van prijzenstunters als Today's en Lynx op de markt. Wil BinckBank de strijd met die paartijen aangaan dan zullen er concurrerende tarieven gerekend moeten worden.

De noodzaak van scherpe tarieven hoef je topman Koen Beentjes en zijn mannen niet uit te leggen. Begin april verlaagde BinckBank de tarieven. De onderneming zegt zelf dat op het eerste gezicht de negatieve effecten van die prijsverlagingen op het resultaat meevallen.

Kosten stabiel
Om de prijsverlaging onder de aandacht te brengen startte BinckBank een marketingoffensief in Nederland. Op de Franse markt bracht het nieuwe diensten via reclame onder de aandacht van de belegger.

De gestegen marketingkosten staan voor een stijging van de kosten over de hele linie. Maar omdat de inkomsten ook stegen is de verhouding van kosten tot inkomsten gelijk gebleven ten opzichte van de eerste helft van 2009. Een mooie prestatie.


BinckBank geeft opnieuw geen verwachtingen af voor de rest van het jaar. De afhankelijkheid van de grillige financiële markten acht de broker daarvoor te groot (je vraagt je af hoe een bank dan ooit prognoses kan geven).

Over de middellange termijn is de bank positief. Het is vooral wachten totdat Binck-initiatieven als Syntel (software voor verwerking transacties) en TOM (alternatief handelsplatform) tpt volle wasdom komen.

Over het eerste half jaar zal de BinckBank een interim-dividend van euro 0,24 per aandeel uitkeren. Vorig jaar was dat 0,20 euro.


Gerelateerde artikelen

Beleggers kritisch over nieuwe tarieven Binck
Binck: minder krimp, maar in de lage rente-omgeving is dat geen topprestatie
Binck: minder krimp, maar in de lage rente-omgeving is dat geen topprestatie
05-02-2018

Bij BinckBank was 2017 een jaar waarin het krimptempo sterk terugliep. Tege…

Lees verder

BinckBank DeGiro bankensector
Flow Traders en BinckBank: gedaald door onzeker dividend
Binck stapt in robo-advies

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}