VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Franse kabelaar biedt minder dan de laatste beurskoers voor aandelen Draka

Het Franse kabelbedrijf Nexans wil Draka overnemen voor euro 15 per aandeel. Dat is lager dan de laatste koers van het aandeel Draka.

Dat maakte Nexans, de grootste kabelfabrikant van Europa, maandagochtend . Draka zegt de verklaring van Nexans te bestuderen.

Nexans zegt dat het overeenstemming heeft met Flint Beheer BV, de investerings - maatschappij van de familie Fentener van Vlissingen die een controlerende belang van 43,9% in Draka bezit. 

Opvallend is dat aandeelhouders geen premie ontvangen op de slotkoers van vrijdag. Het aandeel Draka ging het weekend in op 15,32, drie dubbeltjes hoger dan het huidige bod. Eerder liep de koers van Draka wel al op na veel geruchten over een mogelijke overname

Met de mogelijke overname slaat de Franse kabelaar twee vliegen in een klap. Enerzijds breidt het zijn eigen marktleiderschap verder uit. Bovendien voorkomt het dat de concurrentie sterker wordt. 

Ruim een jaar geleden was Draka met het Italiaanse Prysmian over een fusie, maar die smaenwerking ketste af toen de markten lucht kregen van de fusie en de aandelenkoers van Draka opliep.  

Handel stil
Eerder vanochtend werd de handel in het aandeel Draka op last van de Autoriteit Financiële Markten , ook de handel in Nexans werd stilgelegd in afwachting van de verklaring.

Die maatregel volgde na aanhoudende geruchten over  een overname.

Opmerkelijk
Het stil leggen van de handel op maandag was opmerkelijk. Als er inderdaad overnamegesprekken zouden zijn dan worden die meestal in het weekend afgerond zodat beleggers voor opening van de beurs op de hoogte gebracht kunnen worden.

Blijkbaar is die deadline nu niet gehaald, waarop de AFM besloten heeft om in te grijpen. De beurswaakhond is blijkbaar bevreesd voor het lekken van koersgevoelige informatie.

Mocht het tot een overname komen dan verdient het proces daarheen bepaald niet de schoonheidsprijs. 

Er waren al tijden geruchten over het vertrek van Draka van het Damrak. De koers van het aandeel Draka is fors opgelopen. De handelsvolumes zijn van tijd tot tijd veel hoger dan gebruikelijk. Dat kan wijzen op een informatielek.

Geruchten zorgen voor sterke koerstijging Draka: 50 procent in twee maanden.
 
Gerelateerde artikelen