VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Binckbeleggers handelen een kwart minder

BinckBank lokt steeds meer beleggers, die overigens steeds minder handelen. BinckBank merkt het in de winst: die daalt met 30 procent.

Rustige markten. Dat waren het de afgelopen drie maanden, zo benadrukt BinckBank.

Dat klopt. Aandelenkoersen bewegen afgelopen maanden (gemiddeld) binnen beperkte bandbreedte. De volatiliteit is laag. Het sentiment onder beleggers is verder weggezakt, zo moet BinckBank constateren.

Voor de beleggersbank zijn rustige tijden slechte tijden. Zo bleek bij de halfjaarcijfers en zo blijkt ook nu weer.
Het aantal klanten groeit nog steeds, zij het minder hard dan in het verleden.

Die groeiende schare aan beleggers handelde afgelopen kwartaal een stuk minder dan voorheen. In de zomermaanden van 2009 lag het aantal transacties 23 procent hoger.

Meer klanten handelen minder......en per transactie wordt minder verdiend
 

En minder transacties betekent minder provisie, zeker als de provise per transactieopbrengsten per transactie ook nog eens afnemen. Ten opzichte van dezelfde periode vorige jaar daalde de provisie-inkomsten met ruim 20 procent. En dat tikt hard aan, aangezien provise de kurk waar BinckBank op drijft: het beslaat zo'n 70 procent van de inkomsten.

BinckBank belegt ook zelf. De bank blijkt en stuk minder succesvol dan eerder in deze handel voor eigen rekening.

Ten opzichte van het tweede kwartaal daalde de inkomsten uit beleggingen uiteindelijk met 15 procent. Bruto was de teruggang in deze rente-inkomsten nog groter, Binck wist de teruggang te dempen door zelf minder rente te vergoeden aan de eigen klanten.

De cijfers onder de streep
Tegenvallende inkomsten zorgen ervoor dat de nettowinst is gedaald naar 9,6 miljoen euro. Een daling van 30 procent ten opzichte van het derde kwartaal in 2009. In vergelijking met het tweede kwartaal van dit jaar is de teruggang 27 procent.


BinckBank probeert van alles om beleggers meer aan het handelen te krijgen. Het stelt gratis financiële informatie beschikbaar aan iPhone-gebruikers en ook de website van dochter Alex heeft een facelift gekregen.

Verder blijft de internetbroker zich inspannen om uit te breiden op de Franse markt, een veel grotere dan de huidige thuismarkten Nederland en België. Binckbank zal zich verder moeten invechten in Frankrijk en dat vraagt eerst investeringen. Het profijt komt later.

Tot die tijd moet BinckBank hopen op nieuwe beursgrillen en beleggers die terugkeren uit hun vervroegde winterslaap.
Gerelateerde artikelen