VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Geruchten stuwen aandeel BinckBank met een kwart in 3 dagen

Tegenvallende kwartaalresultaten en toch bijna 25 procent koerswinst. Het aandeel BinckBank vaart wel bij een stroom aan overnamegeruchten. Wat zijn die geruchten waard?

Teruglopende provisies, slechte beleggingsresultaten. Bij BinckBank van het rustige beursklimaat afgelopen maanden.

Ironisch genoeg zorgt het beursfonds nu zelf voor de nodige beroering. Een paar uur na publicatie van de teleurstellende kwartaalresultaten spoot de koers van het aandeel omhoog.

 Koerswinst aandeel BinckBank% 
 Maandag 7,3%
 Dinsdag 8%
 Woensdag  8,4%

De omzet in het aandeel BinckBank is geëxplodeerd. Waar normaal gesproken zo'n 200.000 stuks per dag van eigenaar wisselen is dat afgelopen dagen het tienvoudige.

Wie of wat drijft de koers zo op?

BinckBank zelf in ieder geval niet. Afgelopen maandag zei bestuursvoorzitter Koen Beentjes dat het bedrijf geen overnamegesprekken heeft gevoerd. Inmiddels onthoudt de internetbroker zich van commentaar.

Desondanks wemelt het in met name de Britse pers van de overnamegeruchten. Volgens heeft investeringsfonds Permira het bestuur van BinckBank een overnamebod voorgelegd van 14,50 euro per aandeel.

schrijven over interesse van  en ING en een bod tussen 15 en 16 euro. Daarmee wordt het fonds gewaardeerd op het niveau van april 2006 toen het aandeel meer dan 15 euro noteerde, de hoogste stand ooit.  


De interesse van ING lijkt onwaarschijnlijk. De bankverzekeraar moet nog steeds een deel van de ontvangen staatssteun aflossen. Tot die tijd zijn overnames niet aan de orde.

En ook de interesse van andere partijen op dit moment lijken niet al te logisch. Het aandeel BinckBank heeft juist een periode van formidabele koerswinst achter de rug, gedragen door een snelle groei in de Benelux.

Nu mikt de broker vooral op expansie in de (drukke) Franse markt. Analisten verwachten dat echte resultaten daar nog zeker twee jaar op zich laten wachten. Ook Bincks beurzenplatform is in de opstartfase. Momenteel vindt er niet eens handel plaats via deze beursrobot.

Wat een investeringsfonds als Permira op de korte termijn in BinckBank ziet is voorlopig dus onduidelijk.

Strategisch
Ook een ingewijde twijfelt aan het waarheidsgehalte van de geruchten rond BinckBank. Hij spreekt over een zelfbewust bestuur dat sterk gelooft in de eigen strategie.

En dan is daar nog de achilleshiel van BinckBank: een klein percentage van de klanten is goed voor een overgroot deel van de orders (lees: omzet). Niet echt het beste vooruitzicht voor een overnemende partij.

Beleggers hebben daar weinig boodschap aan. Zij blijven het aandeel BinckBank fors inslaan. Wellicht dat het fonds zelf klare wijn kan schenken.

Opmars eindigt woensdag
Na woensdag is het gedaan met de onstuimige opmars van het aandeel BinckBank. Het aandeel sluit de week bijna twee procent lager dan het slot van woensdag. Zonder verklaring van Binck, zonder ander nieuws. Intussen hebben Binck-beleggers forse koerswinst geboekt.

Formidabele koerssprong Binck deze week na tegenvallende cijfers... 
 
 ...desondanks is het aandeel nog niet op het niveau van begin dit jaar...
 
 ...na een formidabele koerssprong in 2009
 
Gerelateerde artikelen