VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

27 oktober 2010

Draka wil de eigen huid duurder verkopen

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Draka heeft het bod van het Franse Nexans nu officieel afgewezen als ‘te laag. ‘ De kans op een overname van de kabelfabrikant blijft groot.

Anderhalve week had het bestuur van Draka nodig om het bod van concurrent Nexans af te wijzen. Draka vindt dat het bod van Nexans 'onvoldoende is omdat het de waarde van Draka substantieel onderwaardeert'.

Eigenlijk was die afwijzing een formaliteit. Nexans, de grootste kabelfabrikant van Europa, deed met als voorwaarde dat bestuur akkoord zou gaan met die overname net als minimaal 95 procent van de aandeelhouders.

Binnen een paar uur liet hedgefonds Lucerne Capital, goed voor 4,9 procent van de aandelen, al weten . Daarmee was de overname onder de huidige voorwaarden al van tafel.

Er is de theorie dat Nexans met opzet een te laag bod heeft gedaan omdat het Draka eigenlijk helemaal niet nu wil overnemen. Nexans wil een pakket van bijna 44 procent van de aandelen Draka overnemen van Flint Beheer, een maatschappij van de familie Fentener van Vlissingen.

Overigens is het belang nu nog steeds in handen van Flint beheer zo blijkt .

Wie een belang van meer dan dertig procent in een beursfonds overneemt is verplicht een bod op het hele bedrijf uit te brengen. Door laag in te zetten hoefde die verplichting geen gevolgen te hebben.

Meer op komst
Toch betekent de formele afwijzing van het bod niet dat Draka zelfstandig doorgaat. Dat laat het beursfonds zelf ook doorschijnen. Het laat vandaag weten nu ‘alle strategische alternatieven te onderzoeken' en voegt er in een bijzin aan toe dat ook zelfstandig doorgaan tot de mogelijkheden behoort.

Maar bijzinnen zijn er voor bijzaken en dus is duidelijk dat ook Draka op nieuwe aanbiedingen wacht. Wellicht opnieuw van Nexans, misschien van diens grootste concurrent Prysmian. Met deze Italiaanse kabelmaker was Draka al eens eerder in gesprek over samenwerking.

Verhoudingen verziekt
Hoe de toekomst er ook uit ziet van (nu nog) grootaandeelhouder Flint Beheer hoeft Draka geen steun meer te verwachten. Flint wilde zijn belang in het bedrijf verkopen zonder Draka in te lichten. Daarmee is de onderlinge relatie op een dieptepunt beland.


Gerelateerde artikelen

Uitkoopprocedure Draka: prijs per aandeel naar euro 18,53
22-12-2011

De resterende aandeelhouders Draka moeten 18,53 euro ontvangen voor hu…

Lees verder

Grootaandeelhouder weigert uitleg in vergadering Draka
26-01-2011

Grootaandeelhouder Flint is tevreden met de overgang van Draka in Italiaans…

Lees verder

Draka voert druk verder op en bevestigt steun voor Prysmian-bod
06-01-2011

Draka wil graag in Italiaanse handen overgaan. De kabelfabrikant heeft haar…

Lees verder

Xinmao trekt zich terug uit overnamestrijd om kabelaar Draka
06-01-2011

Het Chinese Ximao gaat geen officieel bod uitbrengen op kabelfabrikant Drak…

Lees verder

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}