VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Brunel draait beleggers warm voor veelbelovend 2011

Het afgelopen kwartaal heeft detacheerder Brunel nog maar weinig waar kunnen maken van de gewekte ambities. Maar voor de komende kwartaal voorziet Brunel veel moois. De detacheerder is zeer positief over de toekomst.

Eerst de cijfers van Brunel in perspectief.

Het detacheringsbedrijf heeft de omzet in het derde kwartaal voor het vierde kwartaal op rij zien dalen. Brunel haalde in het derde kwartaal een omzet van 172 miljoen euro. Dat was 12 procent minder dan een jaar eerder.

Het bedrijfsresultaat (ebit) bleef met 8,2 miljoen euro, 30 procent minder dan vorig jaar.

Boekhouden
Topman Harry van Barneveld is niet onder de indruk van de serie min-tekens die zijn resultaten over het derde kwartaal kleurt. De topman doet het af als "calculaties en boekhouden."

De cijfers zijn volgens Van Barneveld niet te vergelijken door een groot energiecontract dat in 2009 voor veel eenmalige omzet zorgde. Liever kijkt hij naar de ontwikkeling van kwartaal op kwartaal.

En inderdaad, ten opzichte van de - beleggers straften het aandeel in augustus genadeloos af- is er bescheiden progressie geboekt.

Duitsland-Nederland
Het pluspunt in de resultaten van Brunel over het derde kwartaal is de Duitse markt. Brunel boekt daar een omzetgroei van 14 procent en ook de marges stijgen. Inmiddels haalt de detacheerder al bijna meer omzet uit Duitsland dan uit thuismarkt Nederland.

Wat die laatste betreft blijft het kwakkelen. Net als bij Randstad en Vedior valt voor uitzender nog weinig profijt te halen in Nederland. Topman Van Barneveld had al herstel van de markt in het voorjaar beloofd. Nu schuift hij dit door naar het vierde kwartaal en merkt en passant op dat Brunel marktaandeel van de concurrentie heeft weten in te pikken.

Vol optimisme
Over naar de vooruitzichten van Brunel. Daarover deed Brunel verreweg de meest interessante uitspraken. Zoals over de energiesector, waar Brunel 60 procent van zijn omzet vandaan haalt.

Ceo Van Barneveld liet weten dat er twee nieuwe opdrachten binnen zijn uit Zuid-Oost-Azië. De contracten gaan al dit kwartaal voor "significante" omzet zorgen. En er zit meer in de pijplijn komende jaren, zo belooft de bestuursvoorzitter.

Aan optimisme ontbreekt het al een tijd niet. Zo liet cfo Robert van der Hoek zich in de zomer ontvallen dat de Energie-divisie in 2011 ‘echt los' gaat. Maar de positieve taal die topman Van Barneveld nu predikt is wel erg robuust. Hij heeft "erg veel" vertrouwen in 2011, is "erg optimistisch" en verwacht verdere groei in omzet en winst.

Om nu al aan klantenbinding te doen houdt Brunel beleggers als vorig jaar ook al gaat de winst halveren. Dat betekent acht dubbeltjes per aandeel en een hoop beloftes.
Gerelateerde artikelen