VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

01 november 2013

Aandeel Brunel naar nieuw record

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Een halfjaar nadat Brunel door een boekhoudschandaal in de knoei kwam, lijkt het bedrijf zich te hebben herpakt. De omzet groeit iets harder dan verwacht en het aandeel stijgt naar nieuwe hoogten.

De detacheerder boekte in het derde kwartaal 6 procent meer omzet dan een jaar geleden. De operationele winst steeg op kwartaalbasis met 15 procent tot 22,5 miljoen euro.

Overigens zijn de cijfers wel afgezet tegen de na de fraude neerwaarts bijgestelde cijfers over het derde kwartaal van 2012.

Iets meer
Brunel lijkt hoe dan ook net iets meer te gaan leveren dan eerder dit jaar beloofd. Het bedrijf mikte op groei laag in de enkele cijfers voor de olie- en gasdivisie en hoog in de enkele cijfers in Duitsland. In Nederland zou de omzet licht dalen ten opzichte van 2012.


Als het groeitempo van het derde kwartaal wordt doorgezet, komt de olie- en gasdivisie ergens boven de 5 procent groei uit. De omzetgroei in Duitsland zal de 10 procent dan net overstijgen.

Omzetgroei Brunel heel 2013 per onderdeel
obv groeitempo kw3
Olie en gas
5,2%
Duitsland 10,8%
Nederland -3,7%
Rest van Europa-8,1%

Het bedrijf zei vrijdag vast te houden aan de eerder afgegeven verwachting van een stabiele omzet en operationele winst (ebit) ten opzichte van 2012. Het lijkt erop dat dit wat betreft de omzet iets te conservatief is.

Winstgevender
Ondertussen verbetert de winstgevendheid van het bedrijf ook. De winstmarge van de olie- en gasdivisie verbeterde ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In Duitsland bleef de marge stabiel, in Nederland, waar de economie natuurlijk tegenzit, daalde de winstmarge.

Op de beurs is het aandeel van Brunel in ieder geval weer in de gratie. Na de onthulling van het gerommel met de boeken ging er dit voorjaar bijna een vijfde van de koers af en noteerde het aandeel rond de 31 euro. Vrijdagochtend piekte Brunel op ruim 45 euro, de hoogste stand ooit.


Gerelateerde artikelen

Brunel weet beleggers nog niet te overtuigen
16-08-2013

De tweede kwartaalcijfers van Brunel vallen enigszins tegen. Vooral in eige…

Lees verder

Brunel schroeft cashbonussen terug na fraude
28-06-2013

Detacheringsbedrijf Brunel werd dit voorjaar ernstig in verlegenheid gebrac…

Lees verder

“Geïsoleerd incident” hield Brunel drie maanden in de greep
16-05-2013

Het forensisch onderzoek duurde langer dan verwacht, maar voor Brunel staat…

Lees verder

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}