VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

01 december 2010

Topman Roto stapt op na onvrede over aanstaande beursexit

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Topman John Caris kan zich niet meer vinden in de constructie die belager Riva heeft opgetuigd om Roto Smeets van de beurs te halen. "De laatste maanden vraag ik mij af of deze structuur wel datgene is waar ik voor alle stakeholders naar toe wil".

De opgestapte topman spreekt in een telefonische toelichting over een ‘slopend en complex proces' wat hem veel stress heeft bezorgd. Hij gaat nu met de VUT.

Caris wordt.

Al enkele weken geleden heeft Caris bij Riva aangegeven dat hij de beide verkoopmomenten te vroeg vindt. "Stel dat wij ergens in maart met een aandeelhoudersvergadering komen dan ligt het eerste verkoopmoment al twee maanden later", aldus Caris. Riva heeft hier geen gehoor aan gegeven en daarmee kan de topman zich niet verenigen.

Vraagtekens
Er waren al direct de nodige vraagtekens bij deze constructie te plaatsen. Het bood de kleine aandeelhouders Roto Smeets onvoldoende kans van de effecten van de doorgevoerde reorganisatie te profiteren.

Onbegrijpelijk eigenlijk dat Caris destijds hiervoor zijn fiat had gegeven. De afgelopen maanden is de markt er zeker niet beter op geworden en nu het biedingsproces vertraagd is, komen de biedmomenten wel erg snel.

Biedingsbericht?
Over het biedingsbericht van belager Riva is lange tijd niets vernomen. Aanvankelijk zou het officiële biedingsbericht eind oktober 2010 bij de Autoriteit Financiële markten (AFM) worden ingediend.

Dit is op 18 oktober ook gebeurd, maar door aanvullende vragen van de AFM kregen beleggers op 10 november te horen dat het niet gelukt was het biedingsbericht ‘algemeen verkrijgbaar te stellen.'

Afgezien van de additionele vragen van de AFM moest er ook een zogeheten reviewverklaring van de accountant worden opgenomen. Dit omdat de publicatie van het bericht inmiddels meer dan vier maanden na het halfjaarbericht plaatsvindt. Deze review zal op basis van de cijfers tot en met 30 september 2010 worden uitgevoerd.

Helaas kan Roto Smeets nog altijd geen tijdstip noemen waarop het officiële biedingsbericht verwacht mag worden.

Ongerust
Beleggers zullen door al deze ontwikkelingen logischerwijs wat ongerust worden. Het zal niet voor het eerst zijn dat een bieding op het drukkerijconcern spaak loopt.

Twee jaar geleden lukte het bieder Hombergh/De Pundert Group het niet de financiering rond te krijgen voor het bod van 40 euro per aandeel. Caris zegt wel te verwachten dat de deal met Riva rond komt. Hij zal zelf echter geen deel meer van het proces uitmaken.

De functie van Caris zal tijdelijk worden waargenomen door Rudolf Huyzer, de huidige voorzitter van de Raad van Commissarissen van Roto Smeets en Bernard van der Heijden, bestuurslid. Na afwikkeling van het bod zal definitief naar een opvolger van Caris worden gezocht.


Gerelateerde artikelen

Investeerder Riva wil Roto Smeets tegen zo min mogelijk contanten
22-02-2011

De beursexit van drukkerijconcern Roto Smeets is een stuk onzekerder geword…

Lees verder

Management Roto Smeets verkoopt bedrijf met gepaste tegenzin
08-09-2010

De tweede keer is raak. Private investeerder Riva Investments haalt drukker…

Lees verder

Aandeelhouder Riva wil Roto Smeets overnemen voor 12,50 per aandeel
07-04-2010

Roto Smeets heeft dringend een strategische partner nodig om de huidige nee…

Lees verder

roto

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}