VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Kabelaar Draka staat open voor officieel bod Xinmao

Draka zegt het Chinese bedrijf Xinmao alle medewerking te verlenen om tot een bod op de Nederlandse kabelfabrikant te komen.

Het bestuur van Draka heeft eerder laten weten een eerder bod van het Italiaanse Prysmian unaniem te steunen.

In een brief aan aandeelhouders schrijven bestuur en commissarissen van Draka dat "Xinmao...tot op heden alle medewerking is gegeven teneinde ....een bod op de aandelen Draka uit te brengen."
 
Zo hebben vertegenwoordigers van Xinmao bij Draka in de boeken mogen kijken en zijn er afgelopen week gesprekken geweest met de voorzitter en .

Draka stuurde de brief aan aandeelhouders als reactie op een . De vereniging protesteerde daarin tegen een vergadering met beleggers die Draka eerder had uitgeschreven.

Volgens de VEB had Draka met de oproep tot die vergadering moeten wachten totdat Xinmao zijn plannen bekend had gemaakt. Dat had beleggers geholpen bij het maken van een zuivere afweging tussen de verschillende bieders.

Het bestuur van Draka stelt dat niet kon worden gewacht met het bijeenroepen van de "omdat zij dan mogelijkerwijs in strijd zou hebben gehandeld met de wet-en regelgeving."

Volgens de wet heeft Draka inderdaad de plicht om een informatieve bava uit te schrijven. Maar of het predikaat "informatief" hier van toepassing is blijft de vraag. Aandeelhouders moeten tijdens de bijeenkomst op 24 januari over een aantal zaken stemmen, zoals benoeming van bestuurders.

Op de vraag van de VEB in hoeverre Draka nog openstaat voor een officieel bod van Xinmao, antwoordt Draka dat elk mogelijk bod op op zijn merites zal worden beoordeeld.

Op de vraag van de VEB in hoeverre Draka nog openstaat voor een officieel bod van Xinmao, antwoordt Draka dat elk mogelijk bod op op zijn merites zal worden beoordeeld.
Gerelateerde artikelen