VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Nieuwe overname slaat Arseus nog verder uit het lood

Op papier bestaat medisch toeleverancier Arseus uit vier divisies. Maar een nieuwe overname maakt één tak van het bedrijf wel erg dominant.

Een Rotterdamse onderneming die via de Belgische beurs mondiaal marktleider wordt. Die stap heeft medisch toeleverancier Arseus gezet met de overname van het Braziliaanse DEG.

Arseus wordt daarmee de grootste leverancier voor grondstoffen van medicijnen, producten dus waarmee geneesmiddelen in de apotheek bereid kunnen worden. Net als bij de  zal DEG meteen bijdragen aan de winst van Arseus.

Beleggers reageerden tevreden op de overname. Arseus treedt tenslotte binnen in een grote, veelbelovende markt.

Dominant
Maar er is een keerzijde. Door de overname gaat Arseus nog zwaarder leunen op één activiteit. De levering van grondstoffen voor medicijnen is nu al de grote omzettrekker met meer dan 40 procent van de inkomsten. Die balans zal verder doorslaan nu DEG erbij komt.

Die groei staat in schril contrast met die van een andere divisie, Medical, dat medische hulpmiddelen levert. Deze tak levert alleen in de Benelux en ziet de omzet dit jaar dalen. Er wordt gerekend op circa 50 miljoen euro aan inkomsten. De grote divisie Fagron gaat met de nieuwe aankoop ruim meer dan 200 miljoen per jaar omzetten.

Keuzes
En daar blijft het waarschijnlijk niet bij. De overnamehonger van Arseus-topman Ger van Jeveren is nog niet gestild. 'We zijn momenteel nog met andere bedrijven overnameonderhandelingen aan het voeren,' aldus de ambitieuze topman.

Hopelijk houdt hij de verhoudingen binnen zijn bedrijf goed in de gaten. Misschien is meer focus een idee. Beleggers waarderen fijnproevers, veelvraten zijn een stuk minder populair.




Gerelateerde artikelen