VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Uitzender USG moet uitkijken met overnameplannen

Na zware tijden van krimp mikt uitzender USG in 2011 weer op groei. Het is de vraag of het verstandig is om nu al weer op overnamepad te gaan.

kiest voor de aanval. ‘Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat 2011 een jaar wordt zonder acquisities' stelt de topman van USG.

Het zou wel eens het startschot kunnen zijn voor verdere consolidatie in de uitzendbranche. Herschikking van de markt voor flexibel werk was al eerder begonnen -denk aan de overname van Vedior door Randstad- maar door de crisis heeft deze niet doorgezet.

Marktaandelen betekenen alles voor een uitzender. Met een hoog marktaandeel heeft een uitzender allerhande schaalvoordelen, waardoor de winstgevendheid kan toenemen.

Rob Zandbergen mikt op overnames in landen waar USG al actief is. Denk hierbij aan landen als Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

Dure groei
Ondanks de schaalvoordelen van een overname en de nog altijd lage waarderingen van eventuele overnameprooien, zijn vraagtekens te zetten bij de plannen van Zandbergen. Als nog herstellende patiënt van de crisis is het de vraag of een overnameavontuur nu niet teveel op het gestel werkt. De uitzender heeft bovendien geen geld voor overnames in kas.

De overnamedrift van Zandbergen kan een vlucht naar voren zijn. Het is eten of gegeten worden in de op stoom komende overnamemarkt. Zeker voor uitzenders. De geruchten gaan al langer dat USG een interessante prooi is voor veel partijen. Zo overwoog Adecco eind vorig jaar USG over te nemen. Uiteindelijk koos de Zwitserse onderneming voor de Amerikaanse uitzendgroep.

Optimisme
In ieder geval positief is het teruggekomen optimisme van de topman over de nabije toekomst van zijn uitzender. Dit was enkele kwartalen geleden wel anders.

USG is sterk afhankelijk van de Nederlandse markt, die door haar grote blootstelling aan de dienstensector veel langer last had van de recessie dan andere landen.

In de maanden oktober en november groeide de omzet van de Nederlandse uitzendbureau´s, en werd er weer winst geboekt. ‘De trends zijn goed en ik zie geen indicaties die wijzen op een neergang van de markt' , aldus de topman. Hij zal over een paar dagen toasten op een strijdbaar 2011.Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net


Gerelateerde artikelen