VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Nieuwe website BinckBank stelt geduld klant danig op de proef

De lancering van de nieuwe website van BinckBank levert vooral veel ongenoegen op onder klanten. De online broker is intussen vooral druk bezig oude functionaliteiten terug te brengen.

Toch een groot afbreukrisico als je bedrijf een website is en dan ook nog gericht op beleggen. BinckBank heeft ruim 400.000 klanten die via de online broker 10 miljard euro belegd hebben.

BinckBank lanceerde de nieuwe site op 28 maart. Het weekend ervoor was de oude site niet beschikbaar, wat al erg lastig was omdat klanten zo vlak voor de belastingaangifte daardoor geen toegang hadden tot hun jaaropgave. Dat was nog te overzien, de feitelijke lancering veel minder.

Dramatische start
Op de introductiedag moet het klachten geregend hebben, want de site werkte enorm traag en vertrouwde functionaliteiten waren niet meer aanwezig of diende door de klant zelfstandig weer ingevoerd te worden.

Sindsdien is BinckBank druk doende de klant gerust te stellen en worden vooral veel functionaliteiten van de oude site weer teruggebracht. Zo kunnen orders weer op de vertrouwde manier worden geannuleerd en worden de goud- en olieprijskoers weer op de homepage vermeld.

De snelheid van de website zou weer op het gewenste niveau zijn, maar in de praktijk blijkt dat zeker niet het geval en reageert de site soms in het geheel niet op commando's. Verder zijn er nog voldoende handigheidjes van de oude site niet overgenomen.

Klanttevredenheid loopt terug
Eerste cijfers bevestigen de afnemende tevredenheid bij Binck-klanten. Sinds de lancering van de nieuwe website is de waardering voor Bincks handelssysteem fors afgenomen.

Dat blijkt uit gegevens van , de online vergelijkingssite voor brokers, die continu de tevredenheid onder beleggers peilt als het om hun broker gaat.

Dat is een pijnlijke zaak voor de internetbroker die qua prijsstelling achterblijft bij de echte prijsvechters in de markt maar daar tot voor kort de tegenover stelde.

 Waardering Binck holt achteruit door nieuwe website
 

Intussen organiseert BinckBank online seminars om de klant vertrouwd te maken met de nieuwe site, die toch zoveel gebruiksvriendelijker zou moeten zijn.

Vragen
Al het oplapwerk roept veel vragen op. De belangrijkste vraag is waarom de nieuwe site nodig is. BinckBank laat weten dat bij het oude platform de grenzen van de groei bereikt waren en dan vooral wat betreft de geschiktheid voor mobiel gebruik. Daar zijn nu grote stappen in gezet.

BinckBank moet wel toegeven dat het heeft onderschat hoezeer klanten aan oude functionaliteiten gehecht waren. "Achteraf gezien hadden wij het beter kunnen doen", aldus de bank.

Waarom de nieuwe site niet automatisch ook de oude functionaliteiten heeft meegenomen met daarnaast nieuwe mogelijkheden wist de woordvoerder niet te vertellen.

Juist in deze zeer concurrerende sector loopt het bedrijf een flink risico. De bank zegt geen signalen te hebben dat er veel klanten zijn weggelopen. BinckBank verwacht dat op 27 april alles weer naar tevredenheid van de klant werkt.

Kansen
De bank wil liever praten over de kansen die het nieuwe systeem biedt om sneller innovaties voor beleggers te introduceren via het Europese basisplatform van BinckBank. Of de hele operatie samenhangt met de integratie van de systemen van Alex en BinckBank wordt niet geheel duidelijk.

De beurskoers van BinckBank kende sinds de lancering van de nieuwe site wel een kortstondige dip, maar heeft dat verlies weer volledig weggewerkt. Misschien had de nieuwe functionaliteit ‘short gaan in AEX en Midkap fondsen' beleggers op een idee gebracht.

Reactie BinckBank 
Hieronder treft u de reactie van BinckBank naar aanleiding van dit artikel: 

'Beste leden van de VEB en bezoekers van de veb-site, Vorige week hebben wij onze beleggingssite vernieuwd. De belangrijkste reden voor de overgang naar de nieuwe site is de wens om nog beter in te kunnen spelen op de behoeftes van u als belegger. Om deze overgang zo snel mogelijk te realiseren hebben wij besloten sommige functionaliteiten achterwege te laten.

Tot onze spijt is achteraf de conclusie dat wij bij de overgang naar de nieuwe site de waarde van een aantal van deze functionaliteiten voor onze klanten hebben onderschat. 

Naar aanleiding van de klachten, opmerkingen en suggesties die wij afgelopen week van u en andere klanten ontvingen, hebben wij direct een verbeterplan gemaakt om de missende functionaliteiten zo snel mogelijk weer terug te brengen. De volgende verbeterpunten van dit plan zijn inmiddels gerealiseerd.
 
Inmiddels gerealiseerd:

• Snelheid van de website weer op het vereiste niveau gebracht
• De leesbaarheid van de site is beduidend verbeterd door het vergroten van het contrast en het donkerder maken van zowel de groene als de rode letters bij de weergave van de koersnoteringen
• Eenvoudig orders annuleren. U kunt uw orders weer op de vertrouwde manier annuleren. In uw overzicht ‘lopende orders’ vindt u op elke orderregel een rood icoon met een wit kruisje. Met één druk op deze knop maakt u voortaan uw ingelegde order weer ongedaan
• De totaalbedragen van uw portefeuille en schaduwportefeuille zijn weer op de voor uw vertrouwde plek te zien

Voor de volledigheid sommen wij de punten op waar wij momenteel aan werken:

In ieder geval voor 13 april beschikbaar:

• De oliekoers komt weer terug op de homepage

In ieder geval voor 27 april beschikbaar:

• Het dagresultaat van uw portefeuille wordt weer op de oude plek zichtbaar
• Wij voegen weer streaming koersen toe aan uw portefeuille
• De goudkoers en de Hang Seng index komen weer terug
• U kunt uw favorietenlijst weer rangschikken op alfabetische volgorde en naar type instrument
• Wij bieden weer een aparte pagina met valutakoersen
• Het omwisselen van vreemde valuta gebeurt weer realtime in plaats van één keer per dag

Tot slot benadruk ik dat iedereen bij Binck zijn uiterste best doet om ervoor te zorgen dat u, ook met de vernieuwde website, kunt blijven beleggen met dezelfde kwaliteit en service die u van ons gewend bent en mag verwachten.'

Nick Bortot,
Directeur BinckBank 


MEER OVER BROKERS:

 23 juli 2010
Gerelateerde artikelen