VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

BinckBank compenseert schade beleggers

BinckBank verwacht ruim 200.000 euro te betalen aan beleggers die gedupeerd zijn door de storing bij de internetbroker dinsdag.

Klanten van de Alex en BinckBank konden de hele dinsdagochtend niet handelen vanwege softwareproblemen bij de broker. In totaal was het handelssysteem van BinckBank en Alex circa drie uur niet bereikbaar.

De bank meldde een technische storing, die tegen het middaguur was opgelost. Orders in opties en futures konden in het begin nog problemen opleveren, zo meldt Binck via Twitter.

BinckBank is inmiddels begonnen om gedupeerde klanten een schadevergoeding te betalen. Alle beleggers die kunnen aantonen dat ze wilden handelen in de periode dat dit niet mogelijk leek komen voor compensatie in aanmerking. 

Maar wie komen er in aanmerking voor een schadevergoeding? Binck-bestuurder Nick Bortot legde het uit op BNR Nieuwsradio: "Wij kijken of een klant aandelen of opties in bezit had. Als hij die op dat moment wilde verkopen en geprobeerd heeft ons te bellen of mailen, dan vergoeden wij de schade." Bortot liet ook nog weten "coulant"om te gaan met claims. Inmiddels heeft BinckBank voor circa 200.000 euro aan schadevergoeding uitbetaald.
 
Oorzaak
In eerste instantie dacht BinckBank dat de storing verband zou kunnen houden met een technische storing bij Euronext. Uiteindelijk bleek het om een fout in nieuwe software bij BinckBank te gaan.

Klachten
De VEB ontving veel klachten van beleggers over de storing bij Binck en Alex. Reden voor de belangenbehartiger om BinckBank namens beleggers aansprakelijk te stellen voor de geleden schade.

 

De VEB vraagt zich af of bij BinckBank wel voldoende waarborgen aanwezig zijn te alle tijde de computersystemen draaiende te houden. De computersystemen zijn voor de internetbroker immers het hart van de onderneming.

Op de hoogte blijven?Gerelateerde artikelen