VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Systemen BinckBank opnieuw plat

Voor de tweede keer in tien dagen hebben klanten van BinckBank en Alex enige tijd niet kunnen inloggen op de website van de broker. Wat moeten gedupeerde klanten nu doen?

Vrijdagmorgen bleek het handelsplatform van BinckBank en Alex enige tijd niet bereikbaar voor beleggers.

, en dus het handelssysteem, niet bereikbaar was. Ook contact met de klantenservice bleek onmogelijk. 

Tot circa 10 voor 10 was het voor klanten van de internetbroker niet mogelijk om te handelen. Of de broker eerder ingelegde orders wel heeft weten af te handelen is niet bekend.

Het is de tweede keer in tien dagen dat klanten van BinckBank en Alex niet kunnen handelen. Op 12 juli was de site ook al niet bereikbaar. Volgens BinckBank was dat het gevolg van nieuwe software.

De VEB ontving toen veel klachten van beleggers. Reden voor de belangenbehartiger om BinckBank namens beleggers aansprakelijk te stellen voor de geleden schade.

 

De VEB vraagt zich af of bij BinckBank wel voldoende waarborgen aanwezig zijn te alle tijde de computersystemen draaiende te houden. De computersystemen zijn voor de internetbroker immers het hart van de onderneming.

De beursgenoteerde internetbroker betaalde toen ruim 200.000 euro schadevergoeding. Het ging daarbij vooral om compensatie van beleggers die verkooporders wilden inleggen.

Wat moeten gedupeerde Binck- en Alex-klanten nu doen?

1. Probeer de orders telefonisch in te leggen via de telefonische orderlijn (020 - 606 26 66)

2. Lukt dit ook na lang wachten niet, dan is het aan te raden een e-mail of fax naar de broker te versturen met daarin vermeld welke transactie men wilde verrichten (in effecten x tegen prijs y met ordertype z). (klantenservice@binck.nl).

3. Zorg er in alle gevallen voor dat u kunt aantonen dat u contact hebt opgenomen met BinckBank/Alex.
Gerelateerde artikelen