VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Brunel ontpopt zich tot de best presterende uitzender op de beurs

Het kan nog steeds. Bedrijven die hun vooruitzichten opwaarts bijstellen. Brunel krikt de verwachte omzetgroei op van minimaal 20 procent naar 30 procent plus.

Brunel, de in Amsterdam gevestigde detacheerder van gespecialiseerd personeel, heeft in het derde kwartaal beduidend beter gepresteerd dan analisten hadden ingeschat.

De Belgische bank KBC spreekt zelfs over uitzonderlijk goede resultaten.

De omzet kwam in de verslagperiode uit op 244 miljoen euro, 42 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Hierop werd een bedrijfsresultaat van 16,7 miljoen euro gemaakt, een ruime verdubbeling ten opzichte van de 8,2 miljoen euro een jaar geleden.

De analistenramingen liepen uiteen van een bedrijfsresultaat van 14,5-15,5 miljoen euro.

Door de hogere omzet steeg de operationele marge van 4,8 procent naar 6,8 procent.

Breed gedragen
In alle segmenten wist Brunel een stevige groei te laten zien. Zo steeg de omzet van Brunel Energy met liefst 49 procent tot 158 miljoen euro.

Een groot deel van deze groei kan worden verklaard doordat het veel mensen heeft kunnen wegzetten op bestaande en een tweetal nieuwe energieprojecten in Australië.

De brutomarge bij Brunel Energy daalde wel van 13 procent naar 11 procent, wat komt door het grotere aandeel van dergelijke losse projecten in de totale omzet.

Concurrentie verslagen
In eigen land presteerde Brunel ook bijzonder sterk met een volledig autonome groei van 22 procent tot 38 miljoen euro omzet.

Brunel heeft het daarmee beduidend beter gedaan dan Randstad en USG die in het afgelopen kwartaal in Nederland niet verder kwamen dan een autonome groei van respectievelijk 4 procent en minus 1 procent.

Brunel Duitsland groeide ook als kool met een omzettoename van 42 procent tot 41 miljoen euro.

Daarmee laat het eveneens de concurrentie achter zich. Zo kwam Manpower niet verder dan een autonome groei van 3 procent, USG 2 procent en Randstad 10 procent.

Vooruitzichten
CEO Jan Arie van Barneveld toont zich terecht tevreden over de geleverde prestaties. Ook in het vierde kwartaal zal Brunel groeien.

De nu afgegeven prognose van een omzettoename van minstens 30 procent impliceert dat de omzet in het vierde kwartaal met meer dan 16 procent moet groeien en de jaaromzet op minimaal 937 miljoen euro zal uitkomen.

Ondanks de goede prestaties blijft Brunel voorzichtig ten aanzien van de Europese markt, waar de crisis bedrijven mogelijk terughoudend maakt met personeelswerving.

Aan de andere kant zien we bijvoorbeeld in Duitsland dat de acceptatie en penetratie van de inzet van flexibel personeel snel toeneemt.

De energiesector zal naar verwachting een goed vierde kwartaal draaien, terend op de grote projecten in Australië. Ook de vooruitzichten voor de langere termijn noemt Brunel goed.

Niet onopgemerkt
Brunel ontpopt zich tot de best presterende uitzendorganisatie. Goede resultaten blijven niet onopgemerkt en zullen vast weer overnamespeculaties in de hand werken.

Voor niets gaat de zon op. Aan snelle groeiers met hoge marges hangt wel een prijskaartje.

Voor een aandeel Brunel wordt momenteel circa 13 keer de verwachte winst voor dit jaar betaald, tegen circa 10 keer voor Randstad en circa 9 keer voor USG.




Gerelateerde artikelen