VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

09 november 2011

Resultaten Aegon en SNS vallen goed

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Als het verwachtingsniveau maar laag genoeg is, vallen cijfers altijd mee. Aegon en SNS Reaal berichtten de buitenwacht vandaag over hun derde kwartaal en zagen hun aandelen opveren.

Bij Aegon daalde de winst in het derde kwartaal flink, van 657 naar 60 miljoen euro.

Belangrijkste oorzaak zijn de kwakkelende aandelenmarkten, de lage rente en de zwakke Amerikaanse dollar. Er werd een waardedaling van 288 miljoen euro geboekt op beleggingen.

SNS Reaal maakte nog wat minder winst: 42 miljoen euro. Hier valt de vergelijking met het derde kwartaal van vorig jaar echter minder dramatisch uit: een jaar geleden werd ook slechts 46 miljoen verdiend.

SNS boekte weer af op Griekse staatsobligaties en meldde verrassend genoeg ook dat in de afgelopen 9 maanden op grote schaal afscheid is genomen van Franse staatsleningen.

De portefeuille met staatsobligaties van SNS bestaat nu voor 77 procent uit Duitse, Nederlandse en Oostenrijkse leningen.

Beter dan verwacht
Bij beide verzekeraars waren de resultaten beter dan de markt van tevoren had ingeschat. Aegon toonde een ‘onderliggende' operationele winst van 361miljoen euro.

Nieuwe productie van het verzekeringsbedrijf nam met 1,6 procent toe, maar de omvang van de verkochte levensverzekeringen daalde met 18 procent. Deze markt wordt in hoog tempo vervangen door het veel voordeliger banksparen.

Kapitaalspositie
De kapitaalpositie stemt tot tevredenheid bij Aegon: de wettelijke solvabiliteit ligt op 190 procent. Aegon heeft een AA rating bij Standard & Poors en heeft 3,4 miljard euro kapitaalbuffer boven de hoeveelheid die vereist is om deze rating te behouden.

SNS Reaal is naast verzekeraar ook bank en vastgoedslachtoffer. Het goede nieuws was dat de verliezen bij vastgoedtak Property Finance terugliepen tot 69miljoen euro.


Met het bankbedrijf werd 50 miljoen verdiend, bij Reaal verzekeringen 103 miljoen, maar bij Zwitserleven was er een verlies van 14 miljoen euro. Net als bij Aegon blijken levensverzekeringen een moeilijke markt.

SNS Bank zag haar solvabiliteitsratio iets verbeteren: de ‘core tier 1 ratio' ging van 8,4 naar 8.6 procent en de gewone tier 1 ratio is nu 11.5 procent.


Het verzekeringsbedrijf kent een wettelijk solvabiliteitsniveau van 185 procent, dat is wel een verslechtering ten opzichte van de 226 procent een jaar geleden, maar net als Aegon heeft SNS dus bijna twee keer zoveel vermogen dan wettelijk vereist is.

Zowel Aegon als SNS Reaal werden beloond vanmorgen op het Damrak: Aegon was de grootste stijger in de AEX en SNS Reaal voerde het lijstje van stijgers in de AMX aan.

MEER SNS REAAL:

 25 augustus 2011

17 mei 2011

14 april 2011

17 februari 2011

9 november 2010


Gerelateerde artikelen

Verkoop Aegon-activiteit mogelijk opmaat naar verdere uitverkoop
16-10-2014

Aegon maakte donderdag de verkoop van haar Canadese levensverzekeringentak…

Lees verder

Aegon krijgt moeite om zijn buffers te laten renderen
14-08-2014

Aegon ligt op schema om de financiële doelstellingen voor volgend jaar…

Lees verder

Aegon toont zich optimistisch
15-05-2014

Verzekeraar Aegon ziet de winst het eerste kwartaal stijgen. Topman Alexand…

Lees verder

“Black box” met afdekcontracten blijft nettowinst Aegon aantasten
20-02-2014

Ook in het vierde kwartaal van 2013 wist Aegon niet te profiteren…

Lees verder

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}