VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Aandeelhouders Wavin juichen nog niet na verhoogd bod uit Mexico

Mexichem verhoogt het bod op de Nederlandse buizenmaker Wavin van 9 naar 10 euro per aandeel. De overnameprooi lijkt wat minder tegen te stribbelen, want Wavin geeft de Mexicanen nu toestemming voor een boekenonderzoek.

In een persbericht geeft Wavin aan dat de prijs van 10 euro per aandeel nu op een niveau ligt dat een boekenonderzoek rechtvaardigt.

Verder is er goede vooruitgang geboekt bij de onderhandelingen over de niet-financiële voorwaarden voor een eventuele overname.

Grootste aandeelhouder Delta Lloyd vond het eerste bod van 8,50 euro te laag, en zal ook niet zomaar akkoord gaan met 10 euro. Wel noemt de verzekeraar het nieuwe bod serieus. Delta Lloyd heeft volgens de laatste melding een kleine 8 procent van de aandelen.

Enkele analisten hebben zich wel positief uitgelaten over het bod, dat ruim boven hun koersdoelen ligt.

KBC had een ‘houden'-advies met een koersdoel van 6 euro voor Wavin en noemt het bod van 10 euro en het openen van de boeken nu stappen in de goede richting. Wel verwacht KBC dat de koers rond de 9 euro zal bewegen omdat er nog altijd een kans is dat het bod niet slaagt.

Tijdelijk geen advies
SNS Securities had Wavin ook op houden staan met een koersdoel van 8,50 euro, de hoogte van het eerste bod. SNS schreef in november al dat zij verwachtte dat het bod wel zou slagen.

Voordat Mexichem haar interesse kenbaar maakte had SNS tijdelijk geen advies voor Wavin maar in februari van dit jaar, toen het aandeel ruim 10 euro deed, stond er een koopadvies met een koersdoel van 14,40 euro.

Wavin kwam op 13 oktober 2006 naar de beurs voor 11 euro per aandeel. Beleggers van het eerste uur zijn er met 10 euro dus nog niet helemaal. Of zeg maar gerust nog helemaal niet, want het aandeel is door een diep dal gegaan.

Mager
In 2009 vond een claimemissie plaats en een jaartje later een omgekeerde splitsing waarmee acht oude aandelen werden ingeruild voor één nieuwe. Volgens Bloomberg brengt dat de introductiekoers van Wavin gecorrigeerd voor splitsingen op 35,85 euro. Na de introductie steeg het aandeel snel tot iets boven de 60 euro.

Analisten kunnen dan de nu geboden prijs prima noemen, veel particuliere beleggers zullen toch gemengde gevoelens hebben. Ten opzichte van de prijzen uit het eerste jaar blijft 10 euro gewoon een mager bod.
Gerelateerde artikelen