VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

26 juli 2012

Nog eenmaal een record voor Wout Dekker bij Nutreco

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Vertrekkend topman Wout Dekker presenteerde voor de laatste keer de resultaten van Nutreco. Het bedrijfsresultaat steeg de eerste jaarhelft naar recordhoogte.

Bij de eerste kwartaal cijfers werd door Nutreco nog een bedrijfsresultaat van 100 miljoen euro voorzien over de eerste zes maanden. Dat zou een niet eerder behaald niveau zijn, maar de voorspelling bleek te voorzichtig.

Het bedrijfsresultaat kwam uit op 103,6 miljoen euro, bijna 24 procent meer dan over dezelfde periode vorig jaar.

Breed gedragen winststijging
De winst werd gedragen door een goede ontwikkeling van de omzet. Nutreco zag haar inkomsten met ruim 10 procent toenemen tot 2,35 miljard euro. Hogere verkochte volumes droegen voor bijna 5 procent bij aan de hogere omzet.

Alle bedrijfssegmenten droegen bij aan het gestegen bedrijfsresultaat. Alleen mengvoeractiviteiten zagen een lichte terugval in de omzet, maar hier stond een sterke verbetering van de winstgevendheid tegenover.

Succesvolle strategie en focus

De uitstekende resultaten komen niet uit de lucht vallen. De strategie van Nutreco om zich te richten op de segmenten premix voeders en visvoer en vooral uit te breiden in groeimarkten als Brazilië, China en Vietnam vertaalden zich in de afgelopen kwartalen al in een sterke groei.

Ook in het afgelopen halfjaar werd verdere uitvoering gegeven aan deze strategie. Een verdere verschuiving richting groeimarkten was zichtbaar met de verkoop van Hendrix in Nederland, de uitbreiding van het belang in het Braziliaanse Fri-Ribe en de aankoop van het eveneens Braziliaanse Bellman Nutriçao Animal.

Veel vertrouwen
Volgens Dekker geven “de sterke eerste halfjaar resultaten vertrouwen voor de resultaten over het volledige jaar 2012.” Dat blijkt wel onder andere uit de verhoging van het interim dividend met 10 cent naar 60 eurocent per aandeel.

Daarnaast meent de onderneming onder de huidige omstandigheden in staat te zijn om het bedrijfsresultaat dit jaar naar 260 miljoen euro te kunnen tillen, ten opzichte van 231,6 miljoen euro vorig jaar.

Stokje overgedragen
Aan de Noor Knut Nesse, die Dekker in augustus opvolgt, om de opdracht te volbrengen. Daar is hij nog wel even zoet mee, want dat is maar een stap richting de 400 miljoen euro die in 2016 moet worden behaald.

Onder de huidige strategie lijkt Nutreco goed op weg om dat doel te gaan halen. Het laatste recordresultaat lijkt weliswaar voor Dekker te zijn genoteerd, maar nog niet voor Nutreco.


Gerelateerde artikelen

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}