VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Kas Bank belooft particuliere belegger lagere kosten

Een mooie belofte voor de particuliere belegger van Kas Bank. Een platform voor de afwikkeling van effectentransacties dat de bank opzet met de Duitse dwpbank zal leiden tot lagere kosten.

De twee partijen maakten donderdag bekend dat ze hiervoor een joint venture opzetten.

Dit bedrijf moet de handelingen die komen kijken bij de afwikkeling van beleggingstransacties uit handen nemen van banken en andere financiële instellingen, zoals beleggingsfondsen en pensioen pensioen instellingen (ppi’s).

“Alle banken hebben een eigen systeem om transacties van klanten af te wikkelen. Dat is een kostbare aangelegenheid.

Het idee van het platform is dat wij dat gaan bundelen en dat doen we voor de hele Nederlandse bancaire sector”, lichtte een woordvoerder van Kas Bank toe.

Daarbij speelt onder meer dat banken nieuwe Europese regelgeving moeten implementeren.

Dat kan de joint venture van Kas Bank straks in een keer voor meerdere financiële instellingen tegelijk doen in plaats van dat iedereen het voor zich doet.
 

Met deze stap begeeft Kas Bank zich op een markt waar BinckBank ook actief is. De tak Professional Services van Binck biedt financiële instellingen ook diensten op het gebied van de uitvoering en verwerking van effectentransacties.

Enige tijd geleden sloot SNS Bank al een dergelijke deal met BinckBank.
 
Maar volgens Kas Bank is de schaal waarop zij het aan gaat pakken veel groter. De joint venture wil in 2018 het marktleiderschap hebben in Nederland.

Vanuit hier moet ook de rest van de Europese markt worden veroverd. “In Nederland zijn er geen initiatieven die het op deze schaal willen”, voegde de woordvoerder toe.

De klanten die BinckBank op dit moment bedient in Nederland en Belgie zijn goed voor ongeveer 28.000 beleggingsrekeningen. Volgens Kas Bank zijn er alleen in Nederland circa 6 miljoen effectenrekeningen.

Uiteindelijk zal het volgens Kas Bank allemaal leiden tot meer efficiëntie. De particuliere belegger moet dat gaan merken in de vorm van lagere kosten.

LEES OOK:

4 maart 2011

4 november 2010

27 april 2010

22 april 2009


Bekijk ook het video interview
 Albert Röell
CEO Kas Bank
21 maart 2009  

{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}

Gerelateerde artikelen