VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Qurius op het randje van de afgrond

De voorgenomen overname van it-dienstverlener Qurius door Prodware gaat voorlopig niet door nu de Franse partij minder wil betalen dan eerder overeengekomen. Er is nog een week de tijd voor een oplossing, anders dreigt het faillisement voor Qurius.

Dat bleek donderdagmorgen tijdens een ingelaste aandeelhoudersvergadering van Qurius.

Tijdens die bijeenkomst zouden aandeelhouders wel of niet toestemming akkoord moeten geven voor de ontmanteling  en overname van Qurius.

Maar een kwartier voor de vergadering kwam het in problemen geraakte bedrijf met de mededeling dat Prodware niet langer bereid is 7 miljoen euro te betalen als overnamesom.

Daarop Qurius de agenda van de vergadering. Aandeelhouders kunnen niet stemmen over de overname en de ontmanteling van Qurius. 

Nog een week

Aanvankelijk was het de bedoeling dat wanneer de overname rond zou zijn, Qurius geliquideerd zou worden, waarbij de overblijvende activa, in de vorm van Prodware-aandelen, aan de Qurius-aandeelhouders zouden worden uitgekeerd.

Van de 7 miljoen euro die Prodware aanvankelijk overhad voor de aandelen wil het nu nog maar 1,5 miljoen euro betalen voor de resterende activiteiten van Qurius.

Tijdens de vergadering maakte Qurius duidelijk dat het bedrijf zichzelf nog een week de tijd heeft om een oplossing te zoeken. Voor aandeelhouders was het daarmee duidelijk dat een faillisement van Qurius anders aanstaande is. Steeds meer klanten en werknemers verlaten het bedrijf. 

Het bedrijf zelf ontkent een snel failliet. Volgens een woordvoerder zouden "in november liquiditeitsproblemen dreigen" als er geen oplossing komt. 

Qurius gaat proberen om Prodware alsnog tot een hogere prijs te dwingen. Dat lijkt moeilijk te worden nu de verhouding tussen de twee partijen op ongekende manier op scherp is gezet en Prodware zijn bod enrom heeft verlaagd.

Beleggers
Qurius zal daarom proberen andere oplossingen te vinden om aandeelhouders in ieder geval nog iets van hun investering terug te geven.

Veel hoop is er niet dat een partij op staat die onder de ontstane druk nog een redelijke prijs wil betalen. Voor beleggers zal het hoe dan ook niet meer zijn dan een doekje voor het bloeden.

In juni bod had Prodware maximaal drie cent voor een aandeel Qurius over, maar zelfs dat bleek de onderneming teveel te vinden.

In 2000 was het aandeel nog ruim 8 euro waard was.
Gerelateerde artikelen