VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Unibail-Rodamco in prima staat

De Franse vastgoedonderneming Unibail-Rodamco verkeert in een gezonde financiële staat. De groei van de huurinkomsten over het derde kwartaal bewijst dat andermaal. Door een positieve koersontwikkeling ogen de aandelen niet meer goedkoop.

In moeilijke economische tijden kan Frankrijk alle steun gebruiken. En zeker die van Unibail-Rodamco, het grootste beursgenoteerde vastgoedfonds van Europa.

Unibail moet helpen om het verloederde Franse zakendistrict La Défense weer te laten concurreren met Londen en Moskou.

Unibail-Rodamco bouwt er aan de Phare-toren, een futuristisch ogend gebouw van driehonderd meter hoog dat in 2017 klaar moet zijn.

De toren moet een bekroning zijn van de opknapbeurt die Unibail de afgelopen jaren heeft ondergaan.

Het vastgoedfonds staat er goed voor zo blijkt ook uit de summiere informatie over het afgelopen kwartaal. De bruto huurinkomsten namen met 4,2 procent toe tot 1,13 miljard euro.

De portefeuille is voor driekwart belegd in winkelcentra en daar vond de belangrijkste groei plaats, namelijk een plus van 5,6 procent.

De groei staat niet op zichzelf. Per ultimo juni was sprake van een sterke bezettingsgraad van 97,9 procent.

Bovendien meldde Unibail-Rodamco over de eerste zes maanden van het jaar dat binnen nieuw afgesloten huurovereenkomsten sprake was van 23 procent hogere huurinkomsten.

Koers omhoog
De vastgoedonderneming is dan ook een witte raaf in vastgoedland. En dat is terug te zien in de koersgrafiek. Als een van de weinige vastgoedaandelen is er over het afgelopen jaar een positief resultaat, een plus van circa 16 procent.

Kwaliteit heeft een prijs
Door die goede koersontwikkeling is het aandeel echter al lang geen koopje meer. Als enige vastgoedaandeel aan Euronext Amsterdam noteert het aandeel Unibail-Rodamco een premie van bijna 20 procent ten opzichte van de intrinsieke waarde.

En het dividendrendement is met 4,7 procent weliswaar mooi, maar bij lange na niet zo hoog als dat van de concurrentie.




Gerelateerde artikelen