VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

14 januari 2013

Core Lab verhoogt dividend terwijl booractiviteit Noord-Amerika achterblijft

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Goed nieuws van Core Lab: de dienstverlener aan de olie- en gasindustrie verhoogt het dividend. Minder mooi is dat de booractiviteit in Noord-Amerika, vorig jaar reden voor een winstwaarschuwing, nog geen herstel laat zien.

Core Lab gaat aandeelhouders dit kwartaal 0,32 dollarcent per aandeel uitkeren. Dat is ruim 14 procent meer dan het kwartaaldividend in de afgelopen vier kwartalen. Daarmee wordt de stijgende lijn van de afgelopen jaren voortgezet.

Core Lab gaf aandeelhouders in 2009 voor het eerst een winstdeling. Over het hele jaar bedroeg deze 0,575 euro. In 2010 steeg het dividend met meer dan 50 procent, in 2011 en 2012 kwam er rond de 12 procent bij.

Winstwaarschuwing
Dat het dividend verder stijgt is goed nieuws voor de aandeelhouders. Maar een punt van zorg is en blijft dat de activiteit in de olie- en gassector in Noord-Amerika nog niet lijkt te herstellen. De activiteit wordt weergegeven door de zogenaamde Baker-Hughes Rig Count, oftewel het aantal boorputten.

Deze zakte het begin van de herfst in. Dit was in het najaar reden voor Core Lab om een winstwaarschuwing geven. De aandelenkoers klapte vervolgens met een kwart in elkaar.

Niet hersteld
En de rig count voor Noord-Amerika is nog niet hersteld. In de Verenigde Staten is het aantal boorputten nu ongeveer 12 procent kleiner dan een jaar geleden. In Canada ongeveer 13 procent.

De koers van Core Lab is sindsdien dan ook niet hersteld tot de recordniveaus ten tijde van de tweede notering vorig voorjaar. Of de dividendverhoging veel impact zal hebben op de koers is twijfelachtig.


Gerelateerde artikelen

Groeitempo Core Labs zakt flink in
12-05-2014

De rek lijkt er even uit te zijn bij Core Labs. De dienstverlener aan de o…

Lees verder

Core Labs verliest reputatie van groeiaandeel
03-10-2012

Nog geen vijf maanden beursgenoteerd en nu al een winstwaarschuwing. Het ov…

Lees verder

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}