VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

19 februari 2013

Geen miljoenenwinst, wel nieuwe baan voor topman Dockwise

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

De verkoop van een beursgenoteerd bedrijf legt het management vaak geen windeieren. Maar bij Dockwise lijkt het nu eens mee te vallen. Medelijden met topman Goedée is niet nodig.

André Goedée, nu nog ceo van Dockwise, kan voor enkele miljoenen aandelen verkopen aan Boskalis, dat de zeetransporteur overneemt.

Of hij daar veel winst mee maakt valt te betwijfelen. De aandelen hebben in ieder geval niet de waardestijging doorgemaakt waarop de topman zal hebben gehoopt toen hij de stukken kocht.

heeft op dit moment ruim 133.000 aandelen Dockwise in bezit. Tegen het bod van 18,50 euro van Boskalis heeft dit belang een waarde van 2,46 miljoen euro.

Bij veel bedrijven zou dat pure winst zijn, daar geven ze de topman aandelen te koop. Goedéé een deel van de stukken met eigen geld gekocht toen Dockwise in 2006 in handen kwam van investeringsfonds 3i, zo laat een woordvoerder van het concern weten.

In 2007 ging Dockwise naar de beurs in Oslo. Toen betaalden investeerders omgerekend 500 Noorse kronen per aandeel. Boskalis biedt nu bijna 138 kronen per aandeel.

Goedée zal ongetwijfeld een goede deal hebben gekregen van 3i. Maar of die volledige compensatie biedt voor de waardedaling van ruim 70 procent sinds de beursgang lijkt twijfelachtig.

Medelijden onnodig
Goedée kan daarnaast wel nog rekenen op aardige som uit aandelenpakketten die hem de afgelopen jaren zijn toegekend. Hij heeft recht op nog eens ruim 46.000 aandelen waarvan definitieve toekenning afhankelijk is van de prestaties van het bedrijf.

Naar verwachting kan de topman rekenen op ongeveer driekwart van deze aandelen. Dat betekent een cashopbrengst van 638.000 euro.

Geen vergelijk
Het zal alles bij elkaar een aardig bedrag zijn dat Goedée overhoudt aan zijn tijd als bestuursvoorzitter van Dockwise.

Maar het staat niet in verhouding tot het bedrag dat de top van Fairstar mee kreeg toen dit bedrijf vorig jaar werd opgeslokt door Dockwise. Bestuurders Philip Adkins en William Out kregen samen meer dan 10 miljoen dollar aan compensatie.

Het verschil tussen deze twee en Goedée is wel dat de laatste nog een mooie positie in het vooruitzicht heeft. Goedée treedt na de overname toe tot de raad van bestuur van Boskalis.


Gerelateerde artikelen

Overname Dockwise loopt minder soepel dan gehoopt voor Boskalis
01-12-2012

Met de steun van grootaandeelhouder HAL leek Boskalis de overname van Dockw…

Lees verder

Bezettingsgraad Dockwise bijzonder grillig
08-11-2012

Dockwise schrijft in het derde kwartaal weer zwarte cijfers. Het slechtste …

Lees verder

Meer verwatering in het vat bij Dockwise
17-09-2012

Zittende aandeelhouders van Dockwise kregen eerder dit jaar al een claimemi…

Lees verder

Transporteur Dockwise denkt het slechtste achter de rug te hebben
14-08-2012

De tweedekwartaalcijfers van Dockwise zijn niet om over naar huis te schrij…

Lees verder

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}