VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Waarom het aandeel Wolters Kluwer goedkoper is dan Reed Elsevier

De aandelen Wolters Kluwer en Reed Elsevier marcheren op de beurs vaak langdurig hand in hand. De laatste jaren blijft Wolters Kluwer achter. Wat zegt dat? 

Er was een tijd dat over Reed Elsevier en Wolters Kluwer om de haverklap het gerucht de ronde deed dat zij wel eens zouden kunnen fuseren.

De twee uitgevers hebben inderdaad wel eens serieus om de tafel gezeten om een samengaan te bespreken.

Nu is het al een tijdje stil: beide bedrijven zijn op hun eigen manier bezig om de transformatie van papieren informatie naar digitaal zo goed mogelijk vorm te geven.

In trek
Institutionele beleggers lijken een lichte voorkeur te hebben voor Reed Elsevier. Begin juni meldde zich een derde aandeelhouder met een belang van meer dan vijf procent.

Bij Wolters Kluwer hebben, voor zover bekend, maar twee grote, professionele partijen zich duidelijk gecommitteerd aan het bedrijf.

Ook analisten zijn momenteel positiever over Reed Elsevier dan over Wolters Kluwer. Voor Reed worden 15 koopadviezen gegeven, tegen 9 keer houden en 6 keer verkopen. Voor Wolters is het 8 keer kopen, 15 keer houden en 6 keer verkopen.

Op de beurs
De aandelen Wolters Kluwer en Reed Elsevier marcheren op de beurs vaak langdurig hand in hand, maar wie goed naar de grafiek kijkt ziet dat Wolters Kluwer de laatste jaren wat achterblijft.

TWEE JAAR UITGEVERS OP DE BEURS 
 
Wolters Kluwer is nu goedkoper dan zijn concurrent. Met de huidige koersen heeft Reed Elsevier een koers-winstverhouding van 13. 

Voor Wolters betalen beleggers slechts 10 keer de winst. Ook wat dividendrendement betreft is Wolters aantrekkelijker.

En dat terwijl de vooruitzichten vergelijkbaar zijn. Beide uitgevers hebben last van het zwakke economische klimaat in Europa.

Reed Elsevier heeft recent toch de eerder geschetste vooruitzichten voor 2013 herhaald.

Een verbetering van de macro-economische omgeving is echter nodig om de huidige groeicijfers te versnellen, werd daar aan toegevoegd.

Wolters lijkt daarom nu het aantrekkelijkste aandeel. En als er weer eens over een samengaan wordt gespeculeerd, zal het duurdere Reed eerder Wolters inlijven dan andersom.

IN DE VERGELIJKING:

 Effect maart 2013

8 november 2012

MEER WOLTERS KLUWER:

8 november 2012

25 juli 2012





Gerelateerde artikelen