VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

10 oktober 2013

Compromis Cryo-Save en Amar verandert niets aan verhoudingen

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Cryo-Save en zijn grootaandeelhouder Salveo begraven de strijdbijl. Er is een compromis gevonden over de samenstelling van het bestuur. Dit verandert niets aan de machtsverhoudingen bij het bedrijf. Salveo is nog steeds de bovenliggende partij.

Frederic Amar van Salveo treedt op een buitengewone aandeelhoudersvergadering volgende maand toe tot het bestuur, zij het niet als bestuursvoorzitter. Hij wordt niet-uitvoerend bestuurder.

De termijn van de zittende niet-uitvoerende bestuurders, Walter van Pottelberge en Ronald Lorijn wordt verlengd. De derde niet-uitvoerende bestuurder Karin Dorrepaal ruimt voortijdig het veld. |

Zij was eigenlijk benoemd tot de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van 2015.

Nieuw
In plaats van Dorreveld treedt Gert-Jan van der Marel van advieskantoor Bakkenist toe als onafhankelijk commissaris. Van der Marel heeft getuige zijn profiel brede ervaring op het gebied van onder meer herstructureringen en overnames.

Het ligt daarmee voor de hand dat hij is ingevlogen om de strategische heroriëntatie waar het bedrijf aan werkt, te ondersteunen. Het bestuur van Cryo-Save brengt op dit moment in kaart hoe het ervoor staat met de markt voor stamcelopslag en wat de positie van Cryo-Save is.

Weinig veranderd
In de media straalden de beide kampen gezamenlijkheid uit. Van de Pottelberge wees erop dat de partijen het eens zijn over het uitschrijven van de aandeelhoudersvergadering. De Fransman zei dat hij tevreden is dat de partijen met elkaar praten en dat de zaken op een positieve manier veranderen.

Opvallend is dat alle benoemingen tot de aandeelhoudersvergadering van volgend voorjaar lopen. Dat wijst erop dat de partijen elkaar tot dan de tijd geven om tot een gezamenlijk plan te komen voor de toekomst van Cryo-Save.

De grote vraag is of er ruimte is voor een alternatief voor het plan van Amar dat Cryo-Save Salveo overneemt. Dat lijkt hoogst twijfelachtig. Amar heeft met enkele andere grootaandeelhouders die hem steunen immers een meerderheid van de aandelen.

Voor hem is een alternatief om tot een samenvoeging te komen dat hij een bod doet op de rest van de aandelen Cryo-Save. Donderdag maakte hij echter ook duidelijk dat hij dit nu niet van plan is.

Waarschijnlijk kan hij dit zeggen omdat de noodzaak er niet is. Amar neemt zitting in het bestuur en zal daar invloed kunnen uitoefenen op de strategische keuzes. De meest voor de hand liggende uitkomst is dat hij zijn zin krijgt.


Gerelateerde artikelen

Accountant hijst rode vlag boven Esperite
Accountant hijst rode vlag boven Esperite
23-05-2017

Dinsdag (23 mei) kwam de stamcelbank met haar jaarverslag naar buiten. De d…

Lees verder

Esperite
VEB vraagt uitleg over faillissement belangrijke dochter Esperite
VEB vraagt uitleg over faillissement belangrijke dochter Esperite
17-05-2017

Aandeelhouders van Esperite hebben deze week uit de media moeten vernemen d…

Lees verder

Esperite
Esperite vertoont uitstelgedrag
Esperite vertoont uitstelgedrag
07-03-2017

Esperite kondigde in haar persbericht van 31 december 2016 aan in januari 2…

Lees verder

Esperite
Esperite moet duidelijker communiceren
Esperite moet duidelijker communiceren
29-11-2016

Op vrijdag 25 november 2016 spraken vertegenwoordigers van de VEB met de CE…

Lees verder

Esperite

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}