VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Kosten bij HES Beheer stijgen harder dan omzet

Het Rotterdamse havenoverslagbedrijf HES Beheer heeft in het derde kwartaal een winst (voor eenmalige posten) behaald van 6,7 miljoen euro. Over de eerste drie kwartalen bedroeg het winstcijfer 16,7 miljoen euro.

Daarmee ligt HES iets achter op het schema van vorig jaar, toen in de eerste drie maanden 18 miljoen euro werd verdiend.

HES kan wel melden wel dat de aanvoer in alle marktsegmenten is toegenomen. Kolen, ijzererts en olieproducten zijn de belangrijkste stijgers.

De groei in de aanvoer van olieproducten is mede toe te schrijven aan het feit dat 2012 voor Botlek TankTerminal (BTT) een opstartjaar was. BTT is nu volledig inzetbaar en HES is nu ook de enige eigenaar, vorig jaar slechts voor 50 procent.

Kosten hoger dan omzet
De omzet groei en bedrijfslasten stegen, vooral doordat BTT nu volledig in de cijfers wordt meegenomen. Daarnaast is er sprake van hogere personeelskosten, afschrijvingen en operationele kosten.

Alles opgeteld stijgen de kosten sneller dan de omzet, een ontwikkeling die niet al te lang moet doorgaan.

HES Beheer is in gesprek met een nog onbekende private equity-partij over een mogelijk overname. Hier werd in september al melding van gemaakt, verdere informatie bleven bij presentatie van de kwartaalcijfers achterwege.

Over de termijn waarop de gesprekken zouden kunnen worden afgerond valt volgens HES ook nog ‘geen zinnig woord' te zeggen. Ook over de verwachtingen voor de rest van het jaar werd niets gezegd.

Beleggers zijn natuurlijk vooral geïnteresseerd in de mogelijke overname. De koers is al sterk opgelopen dus de overnamepremie zit al deels in de koers. Het aandeel HES Beheer won vanmorgen ruim twee procent. Een eventueel afketsen van de gesprekken kan een kleine koersval veroorzaken.

LEES MEER:


13 september 2013

15 februari 2013

25 juli 2012

25 juli 2012

15 mei 2012

24 april 2012



Gerelateerde artikelen