VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Beleggers vragen Hes Beheer om uitleg over vertrek topman

Waarom vertrok Harmen Sliep middenin slepende overnamegesprekken plotseling bij havenoverslagbedrijf Hes Beheer? Die vraag houdt Hes-beleggers momenteel bezig.

Beleggersvereniging VEB heeft Hes Beheer (Hes) daarom om nadere uitleg gevraagd over het vertrek van Sliep.

Ruim een week geleden .

Vaag
Dergelijk taalgebruik voedt de speculatie over de precieze beweegredenen van zijn vertrek.

Wilden commissarissen van hem af, ziet Sliep niets in een overname van door investeringsmaatschappij Hestya of blies hij de aftocht om andere redenen?

Om de trouwe beleggersschare van het bedrijf, dat de afgelopen tien jaar onder Sliep een solide groeipad liet zien, beter te informeren, is een nadere uitleg op zijn plaats.

Sliep had de beursgenoteerde houdstermaatschappij van bedrijven die logistieke diensten in Rotterdam, Amsterdam en andere West- Europese havens verlenen al sinds april 2000 onder zijn hoede. Daarvoor was hij al enkele jaren (vanaf 1997) actief bij Hes-onderdelen.

President-commissaris doet stap terug
Ook de gelijktijdige mededeling dat president-commissaris Jan Peter Peterson vanwege "vermeende tegenstrijdige belangen" niet meer bij de overnamegesprekken aanschuift, wekte verbazing.

De vraag is vooral waarom Hes ruim vijf maanden na intensief overleg met Hestya daartoe besliste.

Hestya is het investeringsvehikel van Marcel van Poecke die in 2005 beursfonds Petroplus verkocht aan private equityhuis Carlyle.

In het persbericht schreef Hes dat "de gedachte zou kunnen opkomen dat hij een conflicterend belang heeft, gegeven de betrokkenheid van het Peterson familiefonds als een van de grootaandeelhouders van HES Beheer, ondanks dat de heer Peterson geen zeggenschap of controle over dit fonds heeft".

Half september gaf het concern aan dat grootaandeelhouders, goed voor 58 procent van het uitstaand aandelenkapitaal, hun aandelen al onherroepelijk hadden toegezegd tegen 45 euro per stuk.

Naar verluidt zat bij die groep ook het aan Peterson gelieerde PPF Investeringsfonds dat bijna tien procent van de Hes-aandelen bezit.

LEES MEER:

 17 februari 2014

27 november 2013

  24 oktober 2013

13 september 2013

15 februari 2013



Gerelateerde artikelen