VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

26 februari 2014

Aalberts klaar voor verdere winstgroei

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Net geen nieuw record voor Aalberts, maar de evenaring van het resultaat over 2012 mag een goede prestatie heten. De ferme dividendverhoging straalt vertrouwen uit.

Na een enigszins moeizame start van het jaar heeft Aalberts Industries in de tweede jaarhelft zijn kracht weer eens bewezen.

Een afname van de nettowinst voor amortisatie van 7 procent over de eerste helft van 2013 is volledig weggepoets tot een identiek resultaat van 152 miljoen euro.

Door een fractionele stijging van het gemiddeld aantal uitstaande aandelen is de winst per aandeel 2 cent lager uitgekomen op 1,38 euro.

Dat weerhoudt het bedrijf er niet van het dividend flink op te schroeven van 35 cent naar 41 cent per aandeel. De pay-out wordt daarmee verhoogd van 25 procent naar 30 procent.

Dit toont het vertrouwen van het bedrijf in de eigen toekomst alsmede de sterke financiële positie.

Goede marktposities
Aalberts heeft in de tweede helft van 2013 de orderinstroom zien toenemen, wat zich vertaalde in een fraaie autonome groei in deze periode van 4,1 procent.

Hierdoor is een krimp van 2 procent in de eerste jaarhelft omgeslagen in een autonome groei van 1,2 procent.
De winstgevendheid van de omzet nam ook toe. Het bedrijfsresultaat (ebita) steeg met 3 procent tot 305 miljoen euro, waardoor de marge met twee tiende steeg tot 11,0 procent.

In de tweede jaarhelft nam de ebita-marge zelfs met 84 basispunten toe vergeleken met dezelfde periode van 2012.
De investeringen in marketing en productontwikkeling, Aalberts investeerde net als in 2012 ruim 100 miljoen euro, betalen zich daarmee uit.

Vooral bij het onderdeel Flow Control kon de marge flink omhoog, terwijl de marge bij Industrial Services mede vanwege investeringen in greenfields de achterstand niet meer wist in te halen.

Wel zag Aalberts ook bij Industrial Services de activiteiten gedurende het jaar verder toenemen. Het bedrijf blijft profiteren van de sterke Duitse automobielindustrie en machinebouw.

Vooruitzichten gezond

Onder leiding van ceo Wim Pelsma blijft Aalberts werken aan het verder versterken van de marktposities en het realiseren van duurzame winstgevende groei.

De tweede helft van vorig jaar heeft een goede basis gelegd voor 2014 en de jaren erna. Mogelijk dit jaar dus weer een nieuwe recordwinst voor Aalberts.

Het aandeel geeft iets prijs op de berichtgeving, maar heeft dan ook al een fraaie koersrit van 25 procent over de afgelopen zes maanden achter de rug.

Hierdoor noteert het aandeel op circa 15 keer de verwachte winst voor dit jaar, wat beduidend boven het historisch gemiddelde ligt.

Voor nog hogere koersen zal Aalberts met nieuwe winstverrassingen moeten komen. Veel zal afhangen van de economische ontwikkeling en in welke mate de acquisitiemotor van Aalberts gaat draaien. Voor overnames is financieel alle ruimte.

LEES MEER:

22 oktober 2013

15 augustus 2013

23 april 2013

26 februari 2013

24 oktober 2012


Gerelateerde artikelen

Aalberts moet succesvol groeimodel beter gaan ondersteunen
Aalberts moet succesvol groeimodel beter gaan ondersteunen
03-11-2017

‘Goedkoop’ bedrijven overnemen en die vervolgens even winstgevend maken als…

Lees verder

Aandeelhouders aalberts groei
Familiebedrijven doen het beter
Familiebedrijven doen het beter
04-10-2017

Volgens analisten van de Belgische bank KBC kan het verstandig zijn een fli…

Lees verder

beurs aandelen
Aalberts stelt beleggers gerust zonder concrete cijfers te noemen

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}