VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

23 oktober 2014

Aalberts weet hernieuwd groeipad vast te houden

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Na de winststabilisatie vorig jaar weet Aalberts Industries weer wat groeien is. Het bedrijf weet dat zowel op eigen kracht als via overnames te bewerkstelligen.

Ondanks het feit dat de economie niet overal mee zit herhaalt Jan Pelsma, ceo van Aalberts Industries de verwachting dat "verdere voortgang zal worden geboekt in 2014 en de jaren daarna."

Dat mag een knappe prestatie heten omdat Aalberts toch ook te kampen heeft met aanhoudend slechte bouwmarkten.

Een verhoogde aandacht voor efficiency, productontwikkeling en marketing zorgen er voor dat Aalberts over sterke marktposities beschikt en daardoor aanhoudende zwakte in de Europese bouwmarkten goed weet te doorstaan.

Sinds de piekkoers van 25,80 euro begin april dit jaar heeft het aandeel ruim een vijfde ingeleverd. De bedrijfsontwikkelingen logenstraffen vooralsnog deze koersbeweging. Na een negatieve eerste reactie stijgt het aandeel alsnog.

Derde kwartaal
Aalberts geeft geen concrete cijfers over het derde kwartaal; Het bedrijf meldt dat omzet en resultaat zijn toegenomen. De beide bedrijfsonderdelen, Industrial Services en Flow Control, hebben wederom autonome groei hebben laten zien.

Bij Industrial Services levert Aalberts allerlei producten aan Industriële eindmarkten als de halfgeleider-, de Duitse automobielindustrie, de machinebouw en de turbine- en vliegtuigbouwindustrie, stuk voor stuk segmenten die goed draaien.

Bij de halfgeleiders bleven orders op hetzelfde niveau al werden wel enkele opdrachten doorgeschoven naar de komende maanden.

Flow Control levert producten en processen voor vloeistof- en gastransport is wat meer afhankelijk van de bouw- en constructiemarkten.

Goed bleef Aalberts het doen in de bier- en softdrinkmarkt, terwijl ook de stadverwarming en de olie-en gasmarkt op een goed niveau bleven.

Niet overal in de bouw gaat het trouwens slecht. De Amerikaanse woningbouw zit stevig in de lift en ook de Britse markt ontwikkelt zich goed.

Aalberts zal daar ongetwijfeld van profiteren. Gunstig is ook dat de Amerikaanse markt voor commerciële gebouwen nu eveneens in de lift zit.

Overnames
Naast de autonome omzetgroei van 5 procent over de eerste jaarhelft, in de tweede jaarhelft dit zal naar verwachting wat lager zijn, staat een aantal overnames tegenover die Aalberts dit jaar heeft gedaan.

Hieronder het Duitse beursgenoteerde Impreglon (Industrial Services) met een jaaromzet van 140 miljoen euro zelfs de grootste overname door Aalberts ooit.

Op jaarbasis zal deze en andere aankopen circa 14 procent aan de dik 2 miljard euro omzet die Aalberts maakt toevoegen.

Al met al gaat het de goede kant op met Aalberts Industries en weet het bedrijf onder Pelsma het ondernemerschap van oprichter Jan Aalberts verder invulling te geven.

Groeicijfers in de richting van 10 procent die vanaf dit jaar weer binnen bereik liggen doen ook oude tijden weer herleven.

LEES MEER:

17 april 2014

26 februari 2014
 
22 oktober 2013

15 augustus 2013

23 april 2013

26 februari 2013


Gerelateerde artikelen

Aalberts moet succesvol groeimodel beter gaan ondersteunen
Aalberts moet succesvol groeimodel beter gaan ondersteunen
03-11-2017

‘Goedkoop’ bedrijven overnemen en die vervolgens even winstgevend maken als…

Lees verder

Aandeelhouders aalberts groei
Familiebedrijven doen het beter
Familiebedrijven doen het beter
04-10-2017

Volgens analisten van de Belgische bank KBC kan het verstandig zijn een fli…

Lees verder

beurs aandelen
Aalberts stelt beleggers gerust zonder concrete cijfers te noemen

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}