VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Beleggersvereniging VEB nodigt Ahold uit om opheldering te geven waarom het concern de fusiebesprekingen met Delhaize met een vertraging van drie dagen in de openbaarheid bracht. Tot nu toe is Ahold het antwoord schuldig gebleven op vragen over mogelijk lekken van koersgevoelige informatie.

De onthulling van de Vlaamse zakenkrant De Tijd over fusiebesprekingen tussen Ahold en Delhaize was hét financiële nieuws van zaterdag 9 mei.

Uit meerdere bronnen vernamen journalisten van de krant dat de twee supermarktbedrijven (opnieuw) bezig zijn met een samensmelting. De beurs kreeg pas de maandag daaropvolgend de kans om op het nieuws te reageren. Er werd flink gehandeld in het aandeel Ahold en de koers steeg flink.

Toch zullen veel aandeelhouders de berichtgeving niet op waarde hebben kunnen schatten omdat een bevestiging van Ahold die dag uitbleef. Pas dinsdag, een dag later, kwam de officiële bevestiging van Ahold.

Ahold-aandeelhouders die op 11 mei 2015 hun aandelen hebben verkocht, hebben mogelijk schade geleden omdat zij niet adequaat door Ahold zijn geïnformeerd over de fusiebesprekingen.

De VEB vroeg Ahold medio mei waarom het concern drie dagen de tijd had genomen om aandeelhouders te informeren over de juistheid van de berichten in de media. In zijn reactie Reactie van Ahold  beantwoordt het bedrijf die vraag niet. 

Gesprek

De VEB nodigt nu de raad van bestuur en de raad van commissarissen van Ahold uit Uitnodiging om in een persoonlijk gesprek de zorgen van beleggers weg te nemen over mogelijk vroegtijdig lekken van koersgevoelige informatie.  

De VEB heeft er alle begrip voor dat besprekingen zoals die tussen Ahold en Delhaize in alle rust moeten kunnen plaatsvinden. Ahold moet dan wel de vertrouwelijkheid van de besprekingen kunnen waarborgen. Lukt dat niet, dan moet Ahold direct beleggers adequaat en volgens de wet informeren.

 




Gerelateerde artikelen