VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Lavide Holding N.V. verzocht de VEB eerdere uitspraken te herzien over de aanstaande inbreng van CS Factoring, het bedrijf van Dirk Scheringa. De VEB blijft echter vooralsnog bij haar standpunt.

Door een lege beurshuls te kopen en daar vervolgens een onderneming in te schuiven wil Dirk Scheringa zijn bedrijf CS Factoring naar de beurs brengen. Omdat bij deze zogeheten 'reverse listing' geen goedgekeurd prospectus van de AFM nodig is, omzeilt men hiermee de reguliere procedures voor een beursgang. 
De VEB is geen voorstander van dergelijke praktijken, aangezien beleggers hierbij vaak beperkt geïnformeerd worden en daarom niet goed kunnen inschatten wat ze kopen. Beleggers worden hierbij niet goed beschermd.

Lavide eiste in een brief aanpassing van de uitspraken van de VEB over reverse listings in een radio interview Beluister hier het interview op BNR Nieuwsradio dd. 21 juni 2016. De VEB zal echter voorlopig haar standpunt niet bijstellen, zoals blijkt uit bijgevoegde brief. De mening van de VEB wordt versterkt door uitspraken van de heer Scheringa, die wel een poging zal doen om een prospectus op te stellen, maar aangeeft ook naar de beurs te gaan indien deze door de AFM wordt afgekeurd. 

Mocht Lavide inderdaad een door de AFM goedgekeurd prospectus uitbrengen, dan juicht de VEB dat uiteraard toe. Het is vervolgens aan beleggers om te besluiten of CS Factoring koopwaardig is op basis van dit goedgekeurd prospectus, alsmede het vertrouwen in de toekomst van deze onderneming en haar bestuurders.{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}

Gerelateerde artikelen