VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

WDP, marktleider in de Benelux in logistiek vastgoed, maakt vanaf 18 maart 2019 deel uit van de Bel20 index, de belangrijkste graadmeter van Euronext Brussel. In Nederland blijft WDP een ‘midkapper’.

Alsof het een beloning is voor twintig jaar beursnotering in Brussel promoveert WDP (Warehouses De Pauw) naar de Bel20, die is samengesteld uit de Belgische bedrijven die aan de Brusselse beurs noteren met de grootste vrij verhandelbare marktkapitalisatie, waarvan het aandeel voldoende liquide is en waarvan minstens 15 procent van het personeel in België̈ dient te werken.

Overigens zitten ook de (deels) Nederlandse bedrijven Galapagos en ING in de Bel20 Index, net als het grotendeels Franse energiebedrijf Engie. Ahold Delhaize werd in 2017 juist uit de Bel20 verwijderd. WDP zat in de Belgische index voor middelgrote ondernemingen (BEL Mid) en zit al weer een tijdje ook in de Amsterdamse Midkapindex.

WDP is specialist in ‘logistiek en semi-industrieel vastgoed’ en is actief in de Benelux, Frankrijk en Roemenië̈ en heeft een beurswaarde van zo’n 3 miljard euro. In de Benelux is WDP marktleider in haar sector. In de afgelopen twintig jaar is de onderneming uitgegroeid van een kleine nichespeler tot een sterke factor in logistiek vastgoed. WDP beheert een vastgoedportefeuille van circa 5 miljoen vierkante meter opslagruimte die een waarde vertegenwoordigt van zo’n 3,5 miljard euro. De onderneming wil groeien naar 5 miljard euro in 2023.

Mark Duyck, voorzitter van de Raad van Bestuur van WDP, zei woensdag in een persbericht: “Zonder onze beursnotering hadden wij nooit de groei, de professionalisering en de naambekendheid kunnen realiseren die WDP nu geniet. Het is mede dankzij de waardering van onze vele aandeelhouders, dat wij dit succesverhaal – ook internationaal – kunnen blijven schrijven.”

“De opname van ons bedrijf in dé referentie-index van de Brusselse beurs, geeft ons een bijkomende stimulans om verdere groei met meerwaarde voor zowel onze klanten als onze aandeelhouders te realiseren in de toekomst”, voegen CEO’s Tony De Pauw en Joost Uwents toe. 

Uwents zei eind vorig jaar tegen de VEB dat WDP zich vooral concentreert op het achterland van de havens van Antwerpen en Rotterdam, maar dat in het volgende decennium vermoedelijk ook Frankrijk en Duitsland betreden zullen worden.

WDP lijkt dus nog niet uitgegroeid. Het aandeel heeft het goed gedaan en koerst momenteel rond de 132 euro. Dat is bijna 20 keer de winst die door analisten (bron: Bloomberg) gemiddeld voor 2019 wordt verwacht. Het dividendrendement is 3,6 procent.

 

 


{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}

Gerelateerde artikelen