VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Op 10 november wordt duidelijk of het gehavende vastgoedfonds extra aandelen mag gaan uitgeven. Veel aandeelhouders voelen hier weinig voor, maar door administratieve moeilijkheden dreigt hun stem ongehoord te blijven. De VEB roept Nederlandse brokers op om hun medewerking te verlenen en klanten te helpen stemmen.

Meermaals verzekerde Unibail-Rodamco-Westfield (URW) beleggers dat het voldoende kapitaal ter beschikking heeft om door de coronacrisis te laveren.

Toch liet het vastgoedfonds medio september weten voor miljarden euro’s aan extra kapitaal op te willen halen, juist nu de aandelenkoers extreem laag staat.

Het voornemen van Unibail heeft twee prominente aandeelhouders tot actie aangezet. Ook particuliere beleggers, waarvan URW er traditioneel veel heeft, tonen zich uitermate kritisch.

In een online peiling van de VEB onder ruim 600 particuliere aandeelhouders van URW kondigde een overgrote meerderheid aan tegen de claimemissie te zijn. Ruim driekwart van de respondenten gaf bij die gelegenheid aan hun stem ook uit te willen brengen.


Aandeelhouders URW over claimemissie

 Online peiling op veb.net tussen 18 oktober en 22 oktober. N=609


Moeilijk

Een stem uitbrengen voor de vergadering van het in Frankrijk gevestigde URW op 10 november blijkt nogal gecompliceerd, zo hebben veel aandeelhouders inmiddels ervaren. De snelste manier is via een online portal van BNP Paribas, maar geen enkele Nederlandse broker blijkt op dit platform aangesloten.

Ook Nederlandse brokers blijken niet of slechts mondjesmaat bereid hun klanten te faciliteren. Bij sommige brokers is het überhaupt niet mogelijk om op buitenlandse aandelen te stemmen. Bij andere brokers is de deadline om te kunnen stemmen – door URW gezet op 6 november aanstaande – naar voren gehaald waardoor een stem uitbrengen vrijwel niet meer mogelijk zou zijn.

Alleen ABN Amro toont zich hierin klantvriendelijk.

Voor beleggers resteert vooralsnog niets anders dan de bank te vragen het door hen ingevuld formulier  op te sturen naar Unibail. Beleggers moeten daarvoor wel eerst bij hun bank of broker aangeven dat zij zich willen aanmelden voor de aandeelhoudersvergadering.

De VEB roept Nederlandse brokers op om hun medewerking te verlenen en klanten te helpen stemmen. Dat kon tot 6 november jongstleden.


{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}

Gerelateerde artikelen