VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

TKH Group uit Haaksbergen heeft de winstverwachting voor dit jaar aangescherpt en gaat weer eigen aandelen inkopen. Gezien de verbeterde situatie voor desinvesteringen zal TKH het medio 2019 aangekondigde verkoopprogramma ook hervatten. De opbrengsten daarvan zullen mogelijk ook worden gebruikt om eigen aandelen terug te kopen.

Er zou voor zo’n 100 miljoen euro aan bedrijfsonderdelen in de etalage staan. Het zijn activiteiten die volgens analist Tijs Hollestelle van ING solide presteren en waarvoor een gezonde belangstelling is.

TKH liet verder weten dat de orderinstroom bij de bandenbouwactiviteiten in het vierde kwartaal normaliseert, terwijl de instroom eerder nog zeer zwak was. De orders voor de industriële divisie trokken volgens ING ook aan, wat een goede voorbode is voor 2021.

De resultaat- en omzetontwikkeling waren in hoofdlijnen conform eerder uitgesproken verwachtingen. TKH wil met het ‘Simplify & Accelerate’-programma een stijging van de brutomarge realiseren die resulteert in een stijging van het netto resultaat. Maar de kost gaat voor de baat: in het vierde kwartaal zal voor dit programma een eenmalige last van ongeveer 4 miljoen euro worden genomen.

Alexander van der Lof, CEO van TKH stelde in het persbericht dat de effecten van COVID-19 nog duidelijk merkbaar zijn, maar op dit moment beter te overzien zijn dan aan het begin van de pandemie.” Het bedrijf kan daardoor de bandbreedte voor de verwachting voor de nettowinst uit voortgezette activiteiten (voor amortisatie en eenmalige zaken) aanscherpen van tussen de 63 en 69 miljoen euro naar 65 tot 69 miljoen euro.

Met ingang van 18 november zal TKH een aandeleninkoopprogramma starten ter waarde van 25 miljoen euro. Het is de intentie om dit programma binnen een periode van vier maanden uit te voeren, binnen de voorwaarden die gesteld zijn door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

TKH lijkt sinds deze zomer bij de halfjaarcijfers nog wat optimistischer geworden over de nabije toekomst.

Het aandeel TKH, dat na de halfjaarcijfers een zwakke periode had is in de afgelopen twee weken opvallend sterk hersteld en werd dinsdagmorgen nog eens zo’n 4 procent meer waard.

Op bijna 37 euro kost TKH Group nu 23 keer de verwachte winst over dit jaar. Analisten zien de winst per aandeel de komende jaren snel oplopen en geven bijna allemaal een koopadvies voor het aandeel: 6 van de 7 volgers doen dat (bron: Bloomberg). Het inkopen (en vervolgens intrekken) van eigen aandelen kan de positieve ontwikkeling van de winst per aandeel uiteraard nog wat versnellen.
Gerelateerde artikelen